Pastele sunt ușor de preparat, putând fi gătite și în varianta de post, alături de ciuperci. Pentru a prepara această rețetă se pot folosi mai multe tipuri de ciuperci cum ar fi: champion, ghebe, hribi sau chiar ciuperci din conservă. Acest preparat are un gust desăvârșit și cu siguranță va fi apreciat de toți invitații.
În perioadele de post să mănânci ceva gustos și sănătos devine o adevărată provocare pentru oricine! Totuși, iată cum pregătești cea mai bună rețetă de paste fără carne! O alternativă pentru a mânca bine și pentru a respecta zilele de post sunt pastele cu ciuperci. Acest tip de paste sunt o mâncare sățioasă și hrănitoare. În plus, sunt ușor de preparat. Pentru a prepara acest fel de mâncare nu este nevoie să se folosească multe ingrediente și sofisticate. Iată de ce ingrediente ai nevoie:
Ingrediente:
Primul pas care trebuie urmat pentru prepararea acestei rețete de paste cu ciuperci, grozavă, este să se pună pastele la foc. Pentru asta este nevoie de o oală, în care se pune apă la fiert, și puțină sare. În momentul în care apa fierbe se adaugă pastele și se lasă la fiert în funcție de minutele recomandate de fiecare producător în parte, timp de fierbere care de obicei este trecut pe ambalaj.
Pentru sos este nevoie de o ceapă, tocată mărunt care se călește într-o tigaie în care se pune puțin ulei. La fel se procedează și cu usturoiul care se toacă și el mărunt și se călește. Când se rumenesc și capătă o culoare aurie, se adaugă ciupercile, care se curăță în prealabil și se taie felii, apoi se călesc pentru câteva minute până se înmoaie.
Peste tigaia în care se află ceapa, usturoiul și ciupercile se adaugă sare și piper după gust și apoi busuioc. Când toate acestea sunt gata se adaugă pasta de tomate și se lasă să fiarbă până începe să scadă.
Se scurge apa de la paste și se așează pe o farfurie, peste care se toarnă amestecul cu cuiperci obținut, peste care se adaugă pătrunjel tocat mărunt. Pastele cu ciuperci de post se servesc calde.