Rețeta secretă a puiului crispy de la KFC. Cum o faci acasă, în doar 30 de minute

Rețeta secretă a puiului crispy de la KFC. Cum o faci acasă, în doar 30 de minute
Reteta secreta a puiului crispy de la KFC

Bucățile de pui crispy ca la KFC sunt cunoscute și îndrăgite în întreaga lume. Te-ai gândit cum ar fi să le faci la tine acasă? Gospodinele au descoperit cea mai ușoară rețetă care se prepară în doar 30 de minute. Ai nevoie doar de jumătate de oră pentru a realiza acest preparat delicios.

Rețeta secretă a puiului crispy de la KFC

Cu siguranță îți plac și tie bucăţile de pui crispy. Sunt făcuți dintr-o crustă crocantă extrem de delicioasă, un dish preferat atât de cei mici cât și de cei mari. Însă această reţeta are un secret pe care nimeni nu îl ştia până acum.

Gospodinele spun că secretul pe care toți trebuie să-l știe constă în folosirea unior fulgi de cartofi instant. Deşi ingredientul principal este făina, fulgii de cartofi sunt cei care ajută la obţinerea acelei cruste aurii şi crocante. Iată cum se prepară, pas cu pas, celebra rețetă de pui crispy:

Ingrediente:

  • 60 g unt
  • 1 lingurita zeamă de lămâie
  • 2 lingurite sos de soia
  • 1 ceasca fulgi de porumb
  • 1/2 ceasca pesmet
  • 1 si 1/2 ceasca untură
  • 1 lingurita pudră de usturoi
  • 1 lingurita ceapă pudră
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 lingurita măghiran uscat
  • 2 si 1/2 lingurite sare
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita salvie pudră
  • 1 lingurita pudră de chilli
  • 1 lingurita oregano
  • 1 ceasca făină
  • 2 ouă
  • 1 pui întreg
  • 1 ceasca lapte bătut/covăsit
  • ulei pentru prăjit
  • 1 lingurita busuioc uscat

Mod de preparare:

Acum că am pregătit toate ingredientele, este timpul să ne apucăm de rețeta propriu-zisă. Pentru început trebuie să fierbem bucățile de pui timp de un minut sau două, pentru a fi pătrunse mai ușor de condimente și prăjeală.

Mai departe, ouăle se bat într-un castron, iar separat, în alt recipient trebuie să amestecăm toate ingredientele cu făină. Apoi, vei adăuga oul bătut, sosul de soia, laptele bătut, zeama de lămâie și cubul de unt. Nu uitați să amestecați compoziția până se omogenizează, devenind o pastă consistentă.

În continuare, bucățile de pui fiert se vor adăuga lăsa la marinat timp de 30 de minute. Mai departe, următorul pas este să pui pesmetul și fulgii de porumb. Totul se va amesteca bine de tot și se va lăsa preț de 10 minute pentru a se lipi.

Apoi, se va lua o cratiță adâncă și care nu lipește carnea la prăjit. Pune ulei și untură cât să acopere bucățile de pui crispy. După ce s-a încins,  cratița se lasă la foc mediu, peste care vei pune carnea la prăjit. Bucățile de pui se rumenesc până când vor căpăta o crustă aurie. Se scot pe șervețele la scurs. Bucățile de pui crispy se vor servi, evident, cu sos de maioneză și usturoi.

Urmăriți Playtech.ro și pe