Pamflet: Cele mai cunoscute fast-food-uri din România, închise la Iași. Cum s-a ajuns la această decizie finală

Pamflet: Cele mai cunoscute fast-food-uri din România, închise la Iași. Cum s-a ajuns la această decizie finală

După mult de activitate în Iași, companiile KFC și McDonald’s sunt nevoite să pună capăt restaurantelor ce se află în municipiu. Decizia a fost luată de către Consiliul Concurenței, la nivel național. Primarul Mihai Chirica va implementa decizia în Iași.

KFC și McDonald’s se închid

Anunțul a fost făcut ieri, pe data de 31.03.2021, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local. Însuși primarul municipiului Iași a anunțat decizia finală. Acesta a precizat faptul că municipalitatea ieșeană este obligată să pună în practică această decizie luată de Consiliul Concurenței. S-a stabilit că cele două companii reprezintă o concurență neloială afacerilor locale, cele din domeniul HoReCa. Cu toate că în primă fază totul părea o glumă, totul este foarte serios. Edilul municipiul Iași este de acord cu această decizie, potrivit „BZI”.

„Știm că este o decizie surprinzătoare, dar Iașul trebuie să vândă produse locale. Avem pizza de calitate, quesadilla ca la carte, mici, tot ce vrem la terasele noastre din centru. KFC și McDonald’s trebuie să plece din Iași. Ținem la sănătatea supraponderalilor noștri. Am colegi în primărie care au nevoie de scaune speciale de la atâtea aripioare și sos glen. Îmi asum orice, o să dau artificii când pleacă Mc și KFC”, a declarat Mihai Chirica.

Păreri împărțite în privința închiderii KFC și McDonald’s

Un rol important în luarea acestei decizii a jucat-o prefectul județului, Marian Grigoraș. De asemenea, și el este de acord ca cele două restaurante să se închidă. Susține că nu a cumpărat niciodată nimic de la KFC sau McDonald’s și că o asemenea decizie va fi în favoarea HoReCa. Pe de cealaltă parte, senatorul Maricel Popa are o altă părere cu privire la acest subiect.

„Eu am vrut să construiesc un centru de ecelență (sic!) în KFC și McDonald’s la Iași. Am atras milioane de euro pentru dezvoltare și continui proiectele chiar și dacă pleacă acești stâlpi ai bucătăriei mondiale de la Iași. Mie mi-au plăcut și o să-mi placă în continuare McPuișorii”, a spus senatorul Marcel Popa.

Unul dintre cei mai mari fani ale celor două restaurante este fostul subprefect de la Iași, Bogdan Abalași. Și medicii de la psihiatrie se așteaptă la ce e mai rău. Închiderea restaurantelor ar putea duce în depresie multe persoane. În timp ce aceștia se gândesc cum să facă față avalanșei de pacienți, medicii urgentiști sunt și ei de acord cu această decizie.

„Bine că au plecat! Eu chiar am un proiect de lege care interzice consumul excesiv de fast-food. Numai în garda de ieri s-au prezentat la UPU două doamne cu aripioare în gât și un bărbat cu crampe abdominale de la prea mult Big Tasty.”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru.

Articolul este un pamflet și trebuie tratat ca atare cu ocazia zilei de 1 aprilie.