Greșeala pe care o fac românii la grătar. Nu mai procedați așa cu friptura

Greșeala pe care o fac românii la grătar. Nu mai procedați așa cu friptura
Greșeala pe care o faci la grătar

Grătarul este sfânt pentru români în special. Aproape că nu există sărbătoare pentru unii fără să se audă jarul din spatele curții. Care este greșeala pe care majoritatea o facem fără să ne dăm seama? Nu te ajută deloc să pui pe masă o friptură suculentă și gustoasă. Cum poți să ai un preparat de nota 10? Trebuie să uiți acest obicei!

Ce greșeală imensă fac românii la grătar?

Marii bucătari sunt specializați pe anumite preparate. Câțiva preferă unele bucătării specifice unor zone ale lumii, iar alții adoră să gătească în special doar cu carne sau doar cu legume în farfuriile lor. Unul din cei mai cunoscuți chefi care adoră să prepare orice tip de cărnuri este chiar celebrul Sorin Bontea.

Deși nu pare mare filosofie pentru că aproape oricine poate face un grătar, nu este deloc de neglijat un anumit detaliu. Românii sunt de departe regii grătarelor. Nu trece o sărbătoare, o reuniune sau un eveniment intim și lejer în familie fără să simtă mirosul de fum și culoarea maronie a cărnii.

Mâncarea la grătar e aleasă de români în top-ul preferințelor culinare pentru că se face ușor, e pe gustul multora și e un prilej bun de întâlnire cu cei dragi. De asemenea, preparatele la grătar vor fi întotdeauna o alegere mmai sănătoasă.

Există o greșeală uriașă pe care mulți dintre noi o facem. Indiferent de ce friptură ar fi vorba, ea nu se înțeapă cu furculița. Pentru a face lucrurile cât mai lejer, bucătarii de duminică își iau ustensilele cu care sunt obișnuiți pentru a întoarce carnea.

Iată că furculița nu este deloc o opțiune bună, pentru că formează orificii prin care să îi curgă sucul, iar în farfuria ta vei pune la final o carne mai puțin fragedă și suculentă decât te-ai fi așteptat. Este recomandat un clește de gătit pentru o astfel de operațiune.

Ce spun românii?

Un alt truc benefic pentru un gust deosebit este să lași carnea să se odihnească 5-7 minute după ce ai luat-o de pe grătar. În felul acesta își va potența aroma și te vei bucura de un preparat de 10 ori mai bun decât cel fără pe grabă și neglijent. 

„Secretul unui grătar este să-l faci cât mai des, poate tot timpul anului”, a spus un român. „Eu sunt mai carnivor, fac grătar zilnic. În special vită, dar merg şi micii de 1 Mai”, a fost părerea altuia despre grătarul de 1 mai a.c. (Sursa: știrileprotv.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI