Rețetă salam de biscuiți făcut în casă. Desertul copilăriei, pas cu pas

Rețetă salam de biscuiți făcut în casă. Desertul copilăriei, pas cu pas
Rețetă salam de biscuiți făcut în casă. Desertul copilăriei, pas cu pas

Această rețetă de salam de biscuiți ne amintește de copilărie, deoarece am crescut cu el. Alături de cozonac, acest salam de biscuiți, reprezenta dulcele suprem.

Rețetă salam de biscuiți făcut în casă. Desertul copilăriei, pas cu pas

Această rețetă de salam de biscuiți făcut în casă, este inspirată de pe site-ul jamilacuisine.ro, dar poate fi adaptată după gustul fiecăruia.

Pentru a obține rețeta perfectă de salam de biscuiți, trebuie să folosești: biscuiți, cacao, lapte, rahat, stafide și nucă de cocos. Se mai poate adăuga nucă, alune, fistic, bucățele de ciocolată și fructe uscate (caise, smochine, curmale, prune, cireșe confiate).

Ingredientele necesare pentru a prepara rețeta de salam de biscuiți

Pentru a prepara această rețetă de salam de biscuiți, avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 grame biscuiți populari
  • 200 ml lapte
  • 150 grame unt
  • 100 grame stafide
  • 100 grame de zahăr tos
  • 2-3 linguri de nucă de cocos pentru decor
  • 2 linguri de cacao
  • 1 esență de rom

Modul de preparare al rețetei de salam de biscuiți de casă

Prepararea acestei rețete începe cu cele 500 grame de biscuiți, care trebuie rupți. Este bine și ușor ca aceștia să fie rupți cu mâna, pentru a vedea cât de mare sau cât de mic trebuie ruptă fiecare bucată. Bucățile nu trebuie să fie prea mici, deoarece trebuie să se vadă frumos în salam albul biscuitelui, de aceea se rup pur și simplu cu mâna.

În a doua parte a rețetei,  trebuie să ne ocupăm de lapte. Acesta se va pune într-o oală care a fost încălzită înainte, pentru a îl încălzi. Peste lapte se va pune untul tăiat cubulețe și se va lăsa la foc mic până se topește, amestecând din când în când. Peste unt se va pune zahărul și se va mesteca ca să se topească. Apoi se pune și cacaoa și se va amesteca pentru a o omogeniza. Când amestecul începe să fiarbă se oprește focul și se pun stafidele în lichidul fierbinte, pentru ca stafidele să se umfle puțin. Se va pune și esența de rom și se va lăsa lichidul să se răcească pentru 5 minute. Peste biscuiții fărâmițați se va pune amestecul din lapte, cacao și zahăr. Se va amesteca totul foarte bine cu o lingură, pentru ca toți biscuiții să fie acoperiți de amestecul din lapte, cacao și zahăr. Se pune și alte ingrediente în afară de stafide. După ce se amestecă foarte bine biscuiții cu toată compoziția și se lasă să stea 10 minute pentru a absorbi toată zeama.

Modul de ansamblare al rețetei de salam de biscuiți

Pe blatul de lucru se va pune folie din plastic sau aluminiu, peste care se va presăra nucă de cocos. Peste nuca de cocos se va pune din compoziția de biscuiți. Compoziția se va împărți pentru a obține 2 baghete de salam. Se va da formă cu ajutorul mâinii. Se presară nucă de cocos și deasupra.

Se va lua folia din plastic și se va rula peste, de două ori. Se vor prinde cele două capete și se va rula, pentru a obține o formă rotundă. Se va pune la frigider pentru minim 3 ore, pentru a se întări și să se lege. Se scoate din folie și se taie felii.

Un salam de biscuiți din care sunt tăiate câteva felii.
Rețetă salam de biscuiți făcut în casă. Desertul copilăriei, pas cu pas.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI