Rețetă de tiramisu cu cremă de mascarpone. Desertul delicios, pas cu pas

Rețetă de tiramisu cu cremă de mascarpone. Desertul delicios, pas cu pas
Rețetă de tiramisu cu cremă de mascarpone. Desertul delicios, pas cu pas.

Tiramisu este o prăjitură italienească, care este realizată din straturi de pișcoturi însiropate în cafea, legate printr-o cremă fină de mascarpone. Cei care gustă această prăjitură se vor simți energizați, la fel cum indică și traducerea în limba română a cuvântului tiramisu care înseamnă ”ridică-mă”.

Rețetă de tiramisu cu cremă de mascarpone. Desertul delicios, pas cu pas

Reprezentând desertul consumat în întreaga lume, tiramisu poate fi pregătit cu ușurință acasă. Rezultatul va fi unul pufos, cremos, și aromat. Trebuie doar ca această rețetă inspirată de pe site – ul rețete.unica.ro, să fie respectată întocmai, pentru a obține cea mai bună cremă de mascarpone.

Ideală pentru o petrecere unde participă multe persoane sau pentru un eveniment în familie, tiramisu este o prăjitură ușoară care are gust deosebit și aromă aparte datorită esențelor folosite pentru preparare. Simplu de preparat și deloc complicat se poate face cel mai bun tiramisu cu cremă de mascarpone acasă.

Ingredientele necesare pentru a prepara tiramisu

Pentru a prepara acest desert delicios este nevoie de aproximativ 50 minute și de următoarele ingrediente:

Pentru blat

  •  50 pişcoturi

Pentru sirop

  •  4-5 linguri zahăr tos
  •  1-2 pliculețe zahăr vanilat
  •  4-5 linguri cafea
  •  1 linguriță cacao
  •  1 linguriță cafea solubilă
  •  4-5 linguri whisky sau coniac

Pentru cremă

  •  2 cutii brânză mascarpone
  •  4 gălbenuşuri
  •  2 pliculețe zahăr vanilat
  •  150 g zahăr pudră
  •  500 ml frişcă (300 vegetală K200 naturală)
  •  10-12 boabe de cafea

Modul de preparare al prăjiturii tiramisu

Pentru început se separă gălbenușurile de albușuri. Cele 4 gălbenușuri se amestecă cu zahărul vanilat și cu zahărul pudră, după care se mixează bine până se obține o cremă fină. Apoi se adaugă creme de mascarpone și se mixează în continuare. Crema obținută se dă la rece.

Cât timp se răcește crema, se pregătește siropul pentru pișcoturi. Astfel, într-un ibric se pune zahărul care se lasă la caramelizat pentru câteva minute. Peste el se adaugă apă și se lasă să clocotească, apoi se pune cafeaua. Când se răcește se adaugă vanilia și whisky-ul.

Mod de ansamblare

Se bate frișca cu zahărul pudră și zahărul vanilat, într-un bol. Când se întărește se amestecă jumătate din cantitatea de frișcă cu crema de mascarpone, cealaltă jumătate de frișcă păstrându-se pentru ornat.

Se pregătește o tavă în care vor așeza pișcoturile, muiate în siropul strecurat. Se pune un strat de pișcoturi, peste care se pune un strat de cremă, apoi alt strat de pișcoturi, până se termină. La sfârșit prăjitura se va îmbrăca cu un strat de frișcă. Se poate orna cu boabe de cafea sau cu cafea solubilă. Se lasă la rece pentru câteva ore înainte să fie servită.

Prăjitură tiramisu.
Rețetă de tiramisu cu cremă de mascarpone. Desertul delicios, pas cu pas.