Tartinele sunt un aperitiv rapid, dar pot fi folosite la fel de bine și ca fel principal de mâncare. Tartinele se gătesc rapid și în doar 15 minute veți obține un preparat delicios.
De menionat că feliile intregi de pâine se pun pe o tavă tapetată cu hartie de copt.
Varianta 1
Deasupra se așază felii de paine decupate de miez, se umplu cu ciuperci prăjite, rondele de roșii și cascaval răzuit.
Varianta 2
Cu 4 felii de șuncă, 4 felii de pâine fără miez, rondele de roșii și ou.
Se pun sare si piper, după gust.
Tartinele se coc în cuptor la temperatura de 180 de grade C, până se incheagă oul și se topeste cașcavalul.
Ingrediente
Mod de preparare tartine asortate
Pasul unu: Mai întâi se scot sardelele din conservă şi se lasă la scurs. Apoi, se freacă untul până se înmoaie, se adaugă și jumătate din cantitatea de sardele, care se mărunţesc cu furculiţa. Apoi, Se condimentează după gust şi se amestecă până se obţine o pastă omogenă.
Pasul doi: Feliile de pâine se ung cu pasta de pește, într-un strat cât mai subțire. Se încinge cuptorul.
Pasul trei: Cașcavalul și șunca se taie cubulețe, măslinele se taie rondele, iar roșiile se spală și se taie felii. Apoi, sardelele rămase se desfac în bucăți.
Pasul patru: Tartinele se sortează cu șuncă, cascaval, roșii și măslime sau cu sardele, cașcaval și roșii. Se pun apoi la cuptor pentru zece minute. Apoi, se presară verdeață și se servesc calde.