22 oct. 2020 | 14:12

Rețetă rapidă pentru gem de morcovi. Trucul secret știut de gospodine

Știri generale
Rețetă rapidă pentru gem de morcovi. Trucul secret știut de gospodine
Cum se prepara dulceata de morcovi

Este surprinzător de gustoasă și ușor de preparat. Astfel că dulceața de morcovi este un desert foarte savuros. Deci, cine s-ar fi gândit că din legumele pe care de obicei le punem în ciorbă iese un deliciu absolut?

Rețetă rapidă pentru gem de morcovi

Iată cum prepari dulceața de morcovi și de ce ingrediente ai nevoie.

Ingrediente:

  • 1 kilogram de morcovi
  • 1 kilogram de zahăr
  • 4 lămâi
  • migdale
  • 4 linguri de cognac

Mod de preparare:

Se taie morcovii rondele şi se pun la fiert, aşa încât să fie acoperiţi de apă. Se lasă la foc mic, iar când au încep să fiarbă, se amestecă până devin ca o pastă de piure. Se adaugă apoi zahărul, sucul de de la patru lămâi, dar şi coaja rasă de la două lămâi. Se amestecă compoziţia până devine ca un gem, apoi se pun deasupra migdalele prăjite şi coniacul, continuând să fie amestecate şi după ce ai luat-o de pe aragaz. După ce compozița s-a răcit, o poţi pune în borcane. Apoi, le fierbi în bain marie. După ce s-a răcit, poţi pregăti și compoziţia pentru clătite. Trucul nețtiut de gospodine este că morcovii se rad de coajă.

Beneficiile morcovilor

De precizat este că morcovul este sinonim cu sănătatea ochilor și a vederii. Datorită conținutul ridicat de betacaroten (pe care organismul îl transformă în vitamina A), consumul morcovilor previne și chiar ameliorează nictalopia, o afecțiune care se manifestă prin incapacitatea de a vedea noaptea oriîn situații de luminozitate redusă.

Morcovii au început să fie cultivați abia în secolul al XVI-lea de agricultorii olandezi, în condițiile în care făcea deja parte din alimentația oamenilor de mii de ani.

De menționat este că morcovii nu au fost, și totodată nici nu sunt până în ziua de azi numai de culoare portocalie. Acest soi este cel mai cunoscut întrucât este soiul cultivat în Occident, pe când în partea asiatică, mai popular este morcovul mov. Însă portocaliu și mov nu sunt singurele culori specifice acestor legume rădăcinoase, deoarece în lume sunt cultivați inclusiv morcovi roșii și galbeni.

De altfel, existența acestor soiuri, dar și a nuanțelor specifice este explicată prin antioxidanții din compoziție; așadar, morcovii portocalii conțin mai mult betacaroten, cei mov conțin antocianine, cei roșii licopen, iar morcovii galbeni au un conținut mai mare de luteină.

Morcovul este astfel o sursă bogată nu doar de betacaroten ci și de apă, ce se regăsește într-o proporție de 86% – 95%. Consumul morcovilor, dar și a alimentelor care sunt bogate în vitamina A reprezintă cea mai simplă metodă prin care poți avea grijă de ochii tăi.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Capital.ro
Mercur a ieșit astăzi din retrograd. Toate zodiile trebuie să fie atente la ce urmează | Date importante care ne influențează viața
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro