Rețeta racoritoare din vara aceasta. Cum prepari cel mai bun milkshake cu ciocolată

de: Năstase Mirabela
10 07. 2021

O rețetă răcoritoare pe care o poți prepara și tu vara aceasta. Acest milkshake este foarte simplu de preparat și poate fi decorat cu alune sau cu banane. Iată ingredientele și modul de preparare:

Rețeta racoritoare din vara aceasta

Ingrediente

  • 300 de mililitri de înghețată cu ciocolată
  • 200 de mililitri de lapte
  • 10 alune

Cum se prepară

Mai întâi se pune înghețata de ciocolată, laptele și alunele prăjite și decojite, ușor tocate, în paharul blenderului. Se păstrează câteva alune tocate pentru decor. Apoi, se activează aparatul și se bate până ce toate ingredientele sunt complet zdrobite.

Dacă nu dispui de un blender, se toarnă toate ingredientele într-un castron înalt și se amestecă cu ajutorul unui mixer manual. Se împarte smoothie-ul în patru pahare, se decorează cu alunele tăiate și se servește imediat, rece. Acest milkshake se poate decora și cu banane.

Pentru că este vară, poți încerca și alte preparate ușoare. Spre exemplu, poți încerca vinete crocante la cuptor cu salata de linte. Se taie o vânătă rondele, se presară pe fiecare bucată sare și piper. Se bat 2 ouă cu furculița și se amestecă într-o farfurie 2 linguri de pesmet cu trei linguri de parmezan răzuit. Se trece fiecare felie de vânătă prin ouă, după care prin amestecul pregătit.

Se pun rondelele una lângă cealaltă într-o tavă cu hârtie de copt, se picură puțin ulei de măsline și se dă apoi tava la cuptor. După un sfert de oră se întorc și pe partea cealaltă și se lasă să se coacă până când sunt rumene. De asemenea, pentru această salată se amestecă o conservă de linte cu ceapă roșie și pătrunjel tocat mărunt. Se condimentează cu sare și piper, ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Alte rețete de vară

O altă rețetă extrem de ușoară, de vară, este aceea de cus-cus cu turmeric. Este nevoie doar de 15 minute pentru a o prepara. Ai nevoie de doi ardei tăiați mărunt, un morcov mare tăiat cubulețe și o ceapă albă mărunțită. Se călesc legumele vreme de 2-3 minute în puțin ulei de măsline, se adaugă 200 g cus-cus.

Se prăjește și el un minut și se toarnă 400 ml de apă fierbinte. Se condimentează cu sare, piper și turmeric, se amestecă și se se lasă la fiert maximum 10 minute. După acest timp, se pune capac și se lasă mâncarea să se odihnească vreme de cinci minute, vreme în care pastele vor absorbi lichidul. La final se adaudă și pătrunjelul tocat mărunt. Poftă bună!