Prăjitura cu caise este una dulce-acrișoară și extrem de aromată. Se poate face din caise sau piersici din compot, însă în sezonul fructelor, de preferat este să o faceți cu caise proaspete. Este o rețetă simplă a copilăriei pe care trebuie să o încerci și tu.
Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade C, adică la foc potrivit, potrivit laursava.ro. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă de aproximativ 20 x 30cm. Se aleg caise foarte bine coapte, care se taie în jumătate. Se înlătură sâmburii și se taie apoi în felii potrivite. Se lasă deoparte până când e gata aluatul.
Pentru aluat, ouăle se bat spumă cu un praf de sare, cât iei în trei degete. Se adaugă apoi zahărul și se bat în continuare pentru aproximativ 2-3 minute, cu mixerul. Apoi, se adaugă, amestecând continuu, uleiul și nectarul. Făina și praful de copt se amestecă separat. Se cern printr-o sită și se încorporează ușor în compoziție.
Această compoziție rezultată se toarnă în tava pregătită și se nivelează. Deasupra, se așază feliile de caisă, cât mai uniform. Prăjitura se coace vreme de 25-28 de minute și pentru asta este necesar să faceți testul cu scobitoarea, ca să vedeți dacă s-a copt. După ce se răcește bine, puteți să o pudrați cu mult zahăr cu aromă de vanilie. O altă versiune a rețetei de prăjitură cu caise este făcută cu un pahar de iaurt de 375 de grame, în loc de nectarul de portocale. Orice variantă ați alege, această prăjitură simplă și delicioasă vă va aduce aminte, cu siguranță, de vremea copilăriei!