Rețetă prăjitură Figaro. Desertul delicios care se prepară cu minim de efort

de: Emanuela Pană
26 01. 2022

Ai poftă de ceva dulce ori musafirii s-au anunțat pe ultima sută de metri? Nicio grijă! Prăjitura Figaro este un desert delicios și rapid, care-i va surprinde chiar și pe cei mai pretențioși. Ingredientele de care vei avea nevoie nu sunt sofisticate, astfel că le vei găsi cu ușurință la magazinul din colț, asta dacă nu le ai deja în casă. Modul de preparare și tot ce este necesar să știi, în continuare.

Rețetă prăjitură Figaro. Ingrediente și mod de preparare

Grație texturii și a gustului ei fin, prăjitura Figaro este unul dintre cele mai apreciate deserturi. În plus, modul de preparare e simplu, astfel că poate fi preparată de aproape oricine. Necesită puține ingrediente comparativ cu alte rețete sofisticate, dar rezultatul final face concurență multor deserturi.

Așadar, fără a mai lungi vorba, să trecem la treabă. Ia o foaie de hârtie și notează ingredientele sau urmărește pur și simplu pașii aici.

INGREDIENTE:

Pentru aluat ai nevoie de:

Pentru bezeaua de nucă:

  • 5 gălbenușuri;
  • 130 de grame de zahăr;
  • 200 de grame de nucă măcinată fin;
  • coaja și zeama de la o lămâie;
  • un praf de sare.

Vei mai avea nevoie, în plus, de 750-800 de grame de gem de caise.

Citește și: „Durere de cap“, prăjitura care le-a stârnit interesul românilor. Cum se face

Desertul delicios care se prepară cu minim de efort

Prima dată ne vom ocupa de aluat, iar pentru asta vom freca mai întâi gălbenușurile cu un praf de sare, Ulterior, adăugăm peste ele zahărul și untul lăsat la temperatura camerei. Mixăm bine ingredientele până ce se topește zahărul.

Adăugăm bicarbonatul stins în zeamă de lâmâie, după care încorporăm făina treptat. Se dă la rece aluatul pentru 20-30 de minute, după care se întinde pe o tavă tapetată cu ulei. Acum este momentul ca gemul de caise să fie pus peste aluat.

Trecem acum la bezeaua de nucă, pentru care vom bate spumă albușurile presărate cu puțină sare. Mai apoi, adăugăm treptat zahărul și coaja de lămâie. Se amestecă bine și se obține astfel bezeaua. Peste aceasta se adaugă nuca măcinată, amestecându-se încet.

Se întinde bezeaua peste gemul de caise și se dă totul la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute. La final se adaugă zahăr pudră.