„Durere de cap”, prăjitura care le-a stârnit interesul românilor. Cum se face

„Durere de cap”, prăjitura care le-a stârnit interesul românilor. Cum se face
Reteta care nu da gres

De multe ori, cele mai ușoare deserturi – rețete simple, fără complicații – sunt cele mai plăcute pentru mulți oameni. Cu atât de multe varietăți de prăjituri, rețeta durere de cap cu siguranță nu îți va da una, iar asta pentru că este foarte ușor de făcut, este delicioasă și va avea un mare succes în familia ta, impresionând musafirii. Vrei să afli cum să faci? Iată ce pași trebuie să urmezi.

Prăjitura durere de cap

Pentru a face aceast prăjitură ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • Blat
  • 6 albușuri de ou
  • 150 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri făină
  • 1 plic praf de copt stins cu zeamă de lămâie
  • 50 g nuci măcinate
  • 4 gălbenușuri de ou
  • Pentru Cremă
  • 200 g unt
  • 2 linguri ness
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 150 g zahăr pudră
  • 50 g nuci
  • Pentru Glazură
  • 1/2 cană apă
  • 6 linguri zahăr
  • 3 linguri cacao
  • 50 g unt

Prăjitura durere de cap – mod de preparare

Blatul: Șase albușuri de ou se bat spumă și se adaugă toate celelalte ingrediente pentru blat.
Aluatul se toarnă într-o tavă unsă cu făină. Se pune la cuptor pentru aproximativ 20-30 minute, până se rumenește.


Crema: Untul și cu cele două linguri de ness se frecă bine. Separat, gălbenușurile cu zahărul pudră se freacă până zahărul e topit. Se amestecă cele două compoziții și se adaugă 50 grame de nuci prăjite, tăiate mărunt. Se întinde crema, peste blatul bine răcit.


Pentru Glazură:
Zahărul, cacaua, untul și apa, se fierb bine, până se aerează ș se fac mici bule în ea.  Se toarnă glazura caldă peste cremă. Prăjitura se lasă la răcit! Se ornează cu fulgi de cocos sau nuci măcinate, se taie în cubulețe sau romburi și se servește după ce s-a răcit, alături de o cană de capuccino sau cafea.