Cea mai simplă prăjitură de casă. Rețeta care a cucerit internetul se prepară în cinci minute

Cea mai simplă prăjitură de casă. Rețeta care a cucerit internetul se prepară în cinci minute
Prăjitură rapidă de casă! Cu siguranță invitații tăi vor fi în extaz

Cu toții vrem să stăm pe cât mai puțin în bucătărie atunci când avem familia la masă sau invitați cu care să povestim. Aceasta prăjitură este practică și pentru buzunarul oricui. Rețeta e extrem de simplă și se prepară în doar cinci minute. Cu siguranță vei primi laude pentru desert!

Rețetă simplă de prăjitură de casă: se prepară în cinci minute

Cu toții ne-am confruntat cu situația în care invitații sunt deja în fața casei și așteaptă să fie poftiți înauntru, dar meniul întreg nu este gata. Pentru astfel de momente strânse cu ușa, ai la îndemână rețetele de prăjituri fără coacere la care cu toții se gândesc, dar tocmai acestea au nevoie de timp în prealabil petrecut la rece, deci nu sunt o alternativă prea bună.

O prăjitură care să le amintească tuturor de copilărie și care să le încânte papilele gustative tuturor este pandișpanul de lămâie. Ai nevoie de puține ingrediente pe care cu siguranță le are în casă orice gospodină, timpul de pregătire este scurt, iar atenția ta trebuie să fie mai apoi îndreptată doar spre minutele pe care le petrece la cuptor. Prăjitura este răcoritoare, perfectă pentru vară și care să fie pe placul tuturor pentru că tocmai simplitatea ei aduce bilele albe bucătarului.

  • Atenție! Pentru gramajele de mai jos se folosește o tavă de copt înaltă, rotundă și cu diametrul de 24 de centimetri. Dacă nu dispui de un astfel de vas, fii atent la cantități și schimbă-le în funcție de tavă.

Ingrediente și mod de preparare

  • Ingrediente

-190 g de zahăr;
-2 ouă;
-240 ml de lapte;
-200 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui;
-coaja rasă sau sucul stors dintr-o lămâie (noi am folosit suc de lămâie);
-o linguriță de extract de vanilie sau 8 g de zahăr vanilat;
-460 g de făină;
-20 g de praf de copt;
-zahăr pudră — pentru decor.

  • Mod de preparare

1.Bateți ouăle și zahărul cu telul până la omogenizare.
2.Adăugați laptele, uleiul rafinat de floarea-soarelui, coaja sau sucul de lămâie și extractul de vanilie. Amestecați.
3.Adăugați făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe.
4.Transferați aluatul în tava unsă cu unt. Răspândiți-l uniform.
5.Coaceți prăjitura timp de 35 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

Ce trebuie să mai faci după ce e gata?

Lasă la răcit prăjitura preț de 10-15 minute, mai apoi scoate-o din tavă. Dacă o scoți cât timp este caldă, ea își va strica forma. O să arate perfect dacă o să o pudrezi cu zahăr pentru că o ajută din punct de vedere al aspectului și desigur și al gustului. Taie felii pandișpanul și servește-l alături de fructe de pădure, cremă de lapte tare sau o cupă de înghețată pe care să o faci acasă sau să o cumperi din supermarket.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI