Bucătarul britanic Jamie Oliver împărtășește în mod regulat sfaturi și trucuri culinare cu fanii săi, astfel că, de această dată, el a vorbit despre cum să faci cea mai bună rețetă de paste. Iată câteva secrete de care să ții cont pentru ca rezultatul final să fie unul absolut delicios.
Nu sunt multe persoane care ar refuza o porție delicioasă de paste. Dacă ți-am făcut poftă și vrei să gătești un astfel de preparat, celebrul chef Jamie Oliver vine cu câteva trucuri utile pentru a obține un rezultat pe măsură. Faimosul bucătar le prezintă urmăritorilor săi întotdeauna rețete deosebite și foarte ușor de gătit.
Simplu și rapid de preparat, pastele sunt unul dintre cele mai populare și esențiale alimente de bază din orice bucătărie. Urmează câteva principii de bază și acești pași și vei ști în curând cum să gătești paste ca un profesionist.
Iată câteva ”reguli” de bază pe care ar trebui să le urmezi dacă vrei să îi încânți pe cei dragi cu o porție de paste delicioase:
Citește și: Ce să adaugi în aluatul de clătite ca să iasă super pufoase. Trucul folosit de celebrul bucătar Jamie Oliver
Recent, Jamie Oliver le-a oferit un alt sfat prețios iubitorilor acestui preparat, arătând cât de ușor este să pregătești un sos simplu pentru a însoți acești carbohidrați delicioși. Ei bine, cheful recomandă ca atunci când se folosește ceapă într-un sos aceasta să fie spălată bine, pentru a-i face aroma mai plăcută la gust, astfel încât să nu domine restul sosului.
De asemenea, el susține că apa în care pastele fierb face ceapa să aibă un gust mai dulce și îi adaugă mai multă umiditate sosului.
”Inspirat de timpul petrecut la gătit cu Nonna Rosanna, aceste linguine cu creveți și ton sunt o bucurie absolută. Folosesc trucul ei de a spăla ceapa tăiată felii pentru a o face mai moale, iar acea umezeală ajută, de asemenea, la adăugarea unui plus de dulceață pe măsură ce se gătește!”, a spus acesta într-o postare recentă.
Citește și: Cea mai simplă rețetă de focaccia. Trucul celebrului bucătar Jamie Oliver