Cele mai multe gospodine gătesc omleta în mod greșit, a atenționat bucătarul englez Jamie Oliver. Rețeta tradițională nu presupune folosirea multor ingrediente și nici a tehnicilor sofisticate de preparare. Află în rândurile de mai jos ce trebuie să faci, de fapt, pentru a obține un rezultat perfect.
În multe culturi, omleta reprezintă un mic dejun tradițional. Unii o consumă simplă, alții alături de diverse legume sau alimente. Oricum ar fi, ideea de bază este una singură: preparatul trebuie să iasă moale și ușor pentru stomac, nicidecum gras sau greu de digerat.
Bucătarul englez Jamie Oliver a prezentat secretele sale pentru prepararea omletei tradiționale perfecte. Nu necesită folosirea multor ingrediente, iar modul de gătire este cât se poate de simplu. Specialistul în domeniul culinar a explicat și care este greșeala pe care multe gospodine o fac în acest sens.
Mulți obișnuiesc să gătească omletă cu smântână sau lapte, pentru a face preparatul moale și pufos. Adevărul este că nu ai nevoie de aceste produse, atât timp cât gătești ouăle în mod corect. Este important să alegi ouă de găină pentru a găti omleta, a punctat bucătarul Jamie Oliver.
„Oul de găină este și cea mai ieftină, și cea mai delicioasă sursă de proteine. Are o mulțime de micronutrienți și este foarte rapid de gătit. Oul de la fermă este cel mai bun, pentru că este organic. Urăsc ouăle din fabrică”, a spus bucătarul Jamie Oliver, potrivit The Mirror.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Omletă de ouă de găină este gata! Nu trebuie să faci nimic în plus. Poți să ții ouăle în tigaie până când obțin culoarea care îți place. Ține cont de faptul că, după ce închizi flacăra de la aragaz, preparatul continuă să se prăjească, fiindcă tigaia încă este caldă.
Poți consuma omleta în funcție de preferințe. Bucătarul Jamie Oliver a menționat că cel mai mult îi place să consume ouăle bătute pe felii de pâine prăjită. Unge pâinea cu puțin unt – nu prea mult, fiindcă ai pus deja și în ouă – și adaugă deasupra omleta. Rezultatul final va fi mai mult decât satisfăcător.