25 oct. 2023 | 13:48

Cea mai simplă rețetă de focaccia. Trucul celebrului bucătar Jamie Oliver

Utile
Cea mai simplă rețetă de focaccia. Trucul celebrului bucătar Jamie Oliver
Cea mai simplă rețetă de focaccia. Trucul celebrului bucătar Jamie Oliver

Dacă vă e poftă de o pâine delicioasă preparată în casă, trebuie neapărat să încercați cea mai simplă rețetă de focaccia. Deși provine din bucătăria italiană, aceasta este una dintre cele mai rapide și gustoase rețete de pâine. De regulă, bucătarii preferă să o gătească cât mai simplu posibil, doar cu făină și ulei de măsline. Așadar, astăzi vă arătăm trucul celebrului bucătar Jamie Oliver pentru a pregăti cea mai simplă rețetă de focaccia. Iată de ce aveți nevoie!

Secretul celui mai bun aluat de focaccia, dezvăluit de Jamie Oliver

Focaccia este un preparat originar din Italia, iar bucătarii preferă să o gătească în cel mai simplu mod. De obicei, italienii preferă să savureze  foccacia pe post de gustare sau o folosesc pentru a face sandvișuri gustoase cu mortadella sau prosciutto crudo. Important este ca aluatul să fie frământat de mână, pentru ca focaccia să iasă pufoasă și delicioasă.

Pentru a prepara focaccia acasă, nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente, pe care, cu siguranță, le aveți la îndemână în bucătărie. Cea mai populară rețetă de focaccia are crusta aurie, ușor sărată și un centru moale și pufos. Cu toate acestea, aromele variază în funcție de ingredientele folosite. Cea mai căutată focaccia este cea preparată cu roșii cherry, măsline și rozmarin.

Se speculează că primele rețete de focaccia aveau în compoziție doar făină, apă și sare și erau coapte în cuptoarele pe vatră. În plus, aluatul se aplatiza peste o lespede de piatră și era gătit sub cenușa fierbinte, de unde provine și latinescul panis focacius, adică pâine de vatră.

De-a lungul timpului, rețetele de focaccia s-au tot schimbat și au devenit mai elaborate. Celebrul bucătar englez, Jamie Oliver, are un truc genial de a o prepara, așa că haideți să vedem cum se face rapid și simplu o focaccia delicioasă și aromată.

Citește și: Rețetă focaccia cu brânză și roșii. Condimentul secret care o face delicioasă

Cea mai simplă rețetă de focaccia: cum se prepară rapid și simplu

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 325 ml apă caldă
  • 7 g drojdie uscată
  • 2 prafuri sare și piper
  • roșii cherry
  • 3 cartofi fierți
  •  1 ceapă roșie
  • ulei de măsline
  • frunze uscate de baby spanac.

Mod de preparare:

Prima dată se pune drojdia în apă călduță și se amestecă bine. Separat, într-un alt castron, se amestecă făina cu sarea și puțin ulei de măsline și apoi se toarnă apă călduță peste făină.

Se amestecă cu o lingură și apoi se începe frământarea. Se face acest lucru timp de 10 minute. Aluatul se lasă la dospit timp de 40 de minute sau frigider până a doua zi. Se scoate apoi de la rece și se modelează cu mâinile goale în tavă. Se adaugă ulei de măsline și se fac găuri în aluat. Se pun și cartofii fierți zdrobiți, bucăți de ceapă roșie și jumătate de roșii cherry.

Aluatul se mai lasă la dospit sub un prosop umed încă 45 de minute. După ce timpul a expirat, se adaugă sare deasupra și se coace timp de 20-25 de minute la 200 de grade Celsius. Se servește caldă sau la temperatura camerei, după preferințe!

Poftă bună!

Citește și: Secretul celui mai bun aluat de focaccia. Va ieși exact ca la restaurant

Parteneri
Doliu în lumea artistică. A murit unul dintre cei mai importanți actori și prezentatori din România
Redactia.ro
Testul pe care numai geniile îl pot rezolva în doar 10 secunde. Poți vedea al doilea cal din imagine?
Click.ro
Avertisment ISW: După Ucraina, Putin ia în calcul invazia totală a Republicii Moldova. Planurile militare ale Kremlinului
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Ioana State: Aveam 200 de lei și mâncam de 300. Cum a ajuns celebră și bogată
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
Serviciu militar obligatoriu, din nou în România? „Se renunţă la tot ceea ce ţine de viaţa de zi cu zi”
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
Armata obligatorie în România? „Se renunță la tot ceea ce ține de viața de zi cu zi”
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce mesaj a transmis Adrian Nartea după eliminarea de la Asia Express. Postarea a emoționat fanii: „Fără trofeu, dar câștigători!”
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro