Pentru persoanele care nu se împacă cu carnea de miel în prepararea drobului, o alternativă ar fi carnea de pui. Această rețetă de drob cu pui este extrem de ușor de făcut și este foarte delicioasă și se servește ca aperitiv pentru masa de Paște. Acest preparat este nelipsit de pe masă de sărbătorile pascale.
Pentru a prepara această rețetă a Jamilei Cuisine, sunt necesare următoarele ingrediente:
Pipotele și inimile se fierb până se frăgezesc în apă cu sare, aproximativ 30 minute. Ficatul se călește în tigaie cu ulei pentru un plus de gust. Nu se pune sare peste ficat ca să nu se întărească.
Când este prăjit ficatul se scoate, iar în grăsimea rămasă se călește ceapa tocată mărunt și când este aproape gata se adaugă și ceapa verde, pentru a se căli și ea aproximativ 2-3 minute. Dacă este nevoie se mai adaugă ulei. Se scoate ceapa într-un bol pentru a se răci.
Ingredientele pot fi tocate sau date prin mașina de tocat. Prima dată se toacă pipotele și inimile, cubulețe mici, apoi ficatul. Cei care nu iubesc gustul ficatului în pot înlocui cu piept de pui tocat prin mașina de tocat carne. La fel se pot înlocui și pipotele.
Pentru a prepara acest drob, pe lângă măruntaie mai avem nevoie și de verdeață. Nu există drob fără ceapă verde, mărar și pătrunjel. Celor cărora le place, pot adăuga și usturoi verde. Peste carnea tocată se adaugă mărar tocat mărunt, pătrunjelul tocat la fel. Se bat cele 5 ouă ușor cu o furculiță pentru a se combina și apoi se toarnă peste compoziția pregătită, apoi se adaugă ceapa călită, sarea și piperul. Se amestecă totul foarte bine.
Se pregătește o tavă mare pentru cozonac, care se unge cu ulei peste care se adaugă hârtie de copt. Se așează jumătate din compoziție, peste aceasta se pun ouăle fierte, apoi se continuă cu cealaltă jumătate din compoziție. Se nivelează drobul pentru a arăta frumos. Se va da o formă ușor bombată.
Se încălzește cuptorul în prealabil și se dă drobul la cuptor pentru 35-40 minute la foc mediu, până acesta devine auriu deasupra și până când oul s-a închegat foarte bine. Când este gata se scoate din tavă și se lasă să se răcească înainte de a fi tăiat.