Rețetă chec aperitiv. Mod de preparare și ingrediente specifice. Iese un adevărat deliciu

Rețetă chec aperitiv. Mod de preparare și ingrediente specifice. Iese un adevărat deliciu
Modul de preparare a rețetei delicioase de chec aperitiv.

O rețetă de chec aperitiv este numai bună de pregătit atunci când urmează o perioadă mai aglomerată sau atunci când efectiv nu mai știi ce să gătești. Rețeta de chec aperitiv cu măsline a Jamilei este una care face senzație de fiecare dată și este un adevărat deliciu. Iată de ce ai nevoie pentru a o prepara.

Modul de preparare a rețetei delicioase de chec aperitiv

Acest chec aperitiv este foarte ușor de pregătit și se poate face din orice. De obicei, fiecare îl face cu ce are prin frigider. Se pot pune legumele dorite, nu este neapărată nevoie să respectați întocmai rețeta.

Ca să nu risipiți mâncarea, strângeți toate bucățile de cașcaval care nu se mănâncă, sau friptura rămasă, murăturile care rămân în borcane, și le transformați într-un chec aperitiv, delicios.

Ingrediente:

  • 200 grame măsline tăiate
  • 200 grame cașcaval ras
  • 200 grame carne sau mezel (opțional)
  • 150 grame gogoșar murat
  • 150 grame făină
  • 6 ouă
  • 4 linguri ulei
  • 1-1/2 linguriță praf de copt

Rețeta prezentată conține gogoșari murați și măsline, dar foarte bine acestea merg înlocuite cu ciuperci, ardei copt, castraveți murați, carne sau mezeluri, care, combinate, merg foarte bine.

Mod de preparare:

Se pun într-un bol cele 6 ouă și se bat foarte bine cu mixerul, până devin aerate și își dublează volumul. Se adaugă 150 grame făină, câte puțină, în ploaie, amestecând cu mixerul. Se amestecă până devine omogenă compoziția, după care se adaugă 1-1/2 linguriță praf de copt și se amestecă bine. Urmează să de adauge în compoziție cele 4 linguri de ulei, amestecând până când acesta se încorporează. Nu se insistă foarte mult pe aluat, adică nu se amestecă foarte mult, trebuie doar să se combine toate ingredientele. Aceasta este coca de bază pentru aluat.

Câteva felii de chec.
Modul de preparare a rețetei delicioase de chec aperitiv.

În continuare se vor pune ingredientele checului aperitiv. Pentru că facem un chec cu măsline, se adaugă cele 200 grame de măsline negre și verzi, care au fost tăiate destul de mărunt în prealabil. Se amestecă cu o spatulă. După măsline se vor pune cele 200 grame cașcaval dat prin răzătoare și se amestecă din nou foarte bine. La sfârșit se adaugă gogoșarul murat tăiat cubulețe. Se poate pune și gogoșar proaspăt, dar pentru că acesta murat este puțin acru, va da o aromă plăcută checului.

Ingrediente suplimentare

Pe lângă aceste ingrediente se mai pot adăuga și ciuperci sau porumb, legume mexicane sau orice fel de carne se dorește.

Compoziția obținută se pune într-o tavă normală de cozonac, care se unge cu puțin ulei. După care, tava se tapetează cu făină, distribuită foarte bine, pentru a nu se lipi checul de tavă. Se toarnă umplutura în tavă. Cantitatea obținută este suficientă pentru această tavă. Se nivelează compoziția și pentru a se rumeni mai frumos se pot pune deasupra și câteva linii de ketchup.

Coacerea

Checul se bagă la cuptor pentru 30-40 minute, sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul checului iese curată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI