Rețetă de tort ”Finețe”, un deliciu pe cerul gurii. Cât de ușor se face

Rețetă de tort ”Finețe”, un deliciu pe cerul gurii. Cât de ușor se face
Rețetă pentru tortul finețe. E simplu și nu are nevoie de coacere

Arată spectaculos și cu siguranță îți vei surprinde oaspeții! De ce ai nevoie pentru cel mai bun și ușor desert? Tortul finețe se face fără coacere, deci nu trebuie să ai nici foartă multă îndemânare. Cum poți să ți-l prepari acasă?

Rețetă pentru tortul „Finețe”. Nu e nevoie de coacere!

O cină perfectă se încheie cu un desert delicios. Marii bucătari consideră că dacă o seară la restaurant se termină cu o prăjitură bine făcută, clienții clar vor mai trece pragul restaurantului lor. Cum criza sanitară ne-a cam limitat alegerile atunci când vine vorba despre ieșitul în oraș, mulți dintre noi am încins cărțile de bucate. Românii s-au pus pe bucătărit, iar asta a reușit să scoată adevărați pricepuți la suprafață. Pentru cei care însă au reușit să-și demonstreze că nu sunt așa îndemânatici, există alte opțiuni. De exemplu: tortul finețe! Nu e nevoie de coacere, pașii sunt simpli, iar ingredientele sunt puține. De asemenea, ieși și foarte ieftin cu această alegere.

Rețetă pentru torul Finețe. E simplu de preparat, ai nevoie de puține ingrediete și îl pot face până și copiii, pentru că nu e nevoie de coacere (Sursa Foto: rețeteușoare.ro)
Rețetă pentru torul Finețe. E simplu de preparat, ai nevoie de puține ingrediete și îl pot face până și copiii, pentru că nu e nevoie de coacere (Sursa Foto: rețeteușoare.ro)

Ingrediente și mod de preparare

Ingrediente
-400 gr de biscuiți de ciocolată;
-200 gr de unt;
-2 cutii de lapte condensat fiert;
-400 gr de smântână fermentată;
-20 gr de gelatină;
-100 ml de apă.

Mod de preparare
Mărunțește biscuiții cu ajutorul unui blender sau cu un făcăleț, adaugă peste untul topit care să-i înmoaie și să-i amestece, mai apoi pune-i într-un inel de patiserie și aplatizează blatul cu dosul unei linguri. Amestecă gelatina cu apă, lasă-o să se activeze și să se umfle, mai apoi încălzește-o la cuptorul cu microunde până se topește. Amestecă laptele condensat cu smântănă și mixează bine compoziția. Adaugă gelatina caldă și amestecă din nou crema. Unge inelul cu ulei și pune mai apoi compoziția. Lasă totul la frigider pentru cel puțin 4 ore.

Poți să decorezi tortul cu biscuiți, fructe, mentă, bombonele sau jeleuri. Poți încerca aceeași rețetă pentru un tort cu biscuiți albi, din vanilie, iar pe deasupra îți este sugerat să decorezi cu fructe proaspete. A doua variante arată extraordinar și e foarte potrivită pentru sezonul cald, când fructele sunt cea mai bună alegere când vine vorba de dulce. De asemenea, desertul prezentat mai sus pote să fie făcut până și de copii, tocmai pentru că nu are nevoie de coacere. Nu uita să-l decorezi cu mentă și să-l ții la frigider câteva ore bune!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI