Cauți un desert special pentru anotimul rece? Un preparat simplu și ieftin de care mulți nu au auzit este scoarța de copac. Sună ciudat și sigur va pune unele gospodine pe gânduri, dar e delicios. De ce ingrediente ai nevoie și care sunt pașii?
Sezonul rece a venit, iar meniul fiecărei case s-a schimbat. Dacă ai oaspeți pretențioși care nu se mulțumesc doar cu prăjituri cumpărate din comerț, poți încerca acest desert. Este special, se potrivește bine cu toamna, ai nevoie de puține ingredinte și doar ceva îndemânare pentru a-i da de cap. Deși pare că-ți vei lăsa ore bune în bucătărie, la finele zilei vei vedea că totul a meritat.
Ingrediente
Freacă untul cu zahărul, apoi cu oul, ulteiul și laptele. Amestecă bine până ce se omogenizează tot, în timp ce torni treptat lichidele. Adaugă coaja și sucul de portocale alături de praful de sare necesar oricărei prăjituri. Frământă cu făină totul până ce vei obține un aluat care poate fi întins cu grosimea de 3 mm. Ia bucăți de aluat și înttinde-le pe o foaie cu grosimea de aproximativ 2-3 mm. Unge foaia cu nucă, zahăr și scorțișoară și apoi taie totul în fâșii dreptunghiulare. Fâșiile trebuie să le așezi pe o formă semirotundă, mai apoi bagă-le la cuptorul preîncălzit la 189 de grade Celsius pentru 20-25 de minute.
Poți să le servești ca atare sau cu un sirop ori cu dulceață. Ai impresia că îți aduce aminte de rețeta americană de cinnamon rolls/rulouri de scorțișoară? Ei bine, pentru că așa e! Doar că aceata este varianta românească a lor, mai cu seamă că există diferențe majore între ele. Rețeta de scoarță de copac îți va pune pe masă niște prăjituri la linia fursecurilor, mai crocante, în timp ce rulourile au un alt aluat care le face extrem de pufoase. Primele nu se lasă la dospit, în timp ce ruloruile cu scorțișoară trebuie să fie mari și aerate. Totuși, ambele se servesc alături de o cremă de zahăr sau un sirop ori doar cu simpla cafea sau băutura preferată a ta din anotimul rece.