08 iun. 2020 | 11:37

Cum se face prăjitura Furtună în Deșert. Nu rata cel mai apreciat desert din anii `90

Știri generale
Cum se face prăjitura Furtună în Deșert. Nu rata cel mai apreciat desert din anii `90
Cum se face prăjitura Furtună în Deșert. Nu rata cel mai apreciat desert din anii `90

Nu știi ce desert să mai prepari? Încearcă cel mai apreciat dulce al anilor`90: Furtună în Deșert. Această rețetă este perfectă pentru orice ocazie și nu este greu de preparat.

Prăjitura Furtună în deşert. Ingrediente și mod de preparare

Îți prezentăm rețeta pe care o adoră toată lumea.

INGREDIENTE:

Blat 1:

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 4 linguri apă clocotită
  • 150 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare: Se bat ouăle, se adaugă zahărul, apa şi cacao şi se mixează. Se adaugă făina și praful de copt și se amestecă până ce compoziția devine omogenă. Se unge tava cu puţin ulei, se pune o foaie de copt, se adaugă aluatul și se dă la cuptor pentru 30 de minute la o tempetatură de 180 de grade.

Blat 2:

  • 5 albușuri
  • 200 g zahăr
  • 3 linguri făină
  • 250 g nucă prajită și tăiată

Mod de preparare: Se mixează albușurile spumă tare, se adaugă zaharul, făina și nuca apoi se dă la copt 15 minute. Atenție: amestecați până ce zahărul se topește!

Cremă 1:

  • 5 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • 300 g unt

Mod de preparare: Se amestecă gălbenușurile cu zahărul pe baie de aburi până obținem o cremă. Aceasta se dă la răcit. Se mixează spumă untul (la temperatura camerei) și se adaugă, pe rând, câte o lingură din crema de gălbenușuri.

Cremă 2:

  • 350 ml lapte
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 3 linguri zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare: După instrucțiunile de pe plic fierbem o cremă de vanilie și o lăsăm la răcit.

Glazură:

  • 100 ciocolată cu lapte milka
  • 1 lingură unt
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare: Topim ciocilata pe baie de aburi împreună cu untul și laptele până se omogenizează. După ce se răcește turnăm peste prăjitură.

Asamblare: 1/2 blat 1- 1/2 cremă – blat 2- 1/2 cremă – 1/2 blat 1 – glazură. Înainte de a o tăia și a o servi o lăsăm câteva ore în frigider la răcit.

Poftă bună!

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Clătitele care urcă în topul deserturilor. Rețeta originală
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Limită pusă la bancomat. Anunț pentru românii care îşi retrag bani cash la ATM
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Ce va face Trump ca să OPREASCĂ RĂZBOIUL. Planul SECRET care implică și România
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro