08 iun. 2020 | 11:37

Cum se face prăjitura Furtună în Deșert. Nu rata cel mai apreciat desert din anii `90

Știri generale
Cum se face prăjitura Furtună în Deșert. Nu rata cel mai apreciat desert din anii `90
Cum se face prăjitura Furtună în Deșert. Nu rata cel mai apreciat desert din anii `90

Nu știi ce desert să mai prepari? Încearcă cel mai apreciat dulce al anilor`90: Furtună în Deșert. Această rețetă este perfectă pentru orice ocazie și nu este greu de preparat.

Prăjitura Furtună în deşert. Ingrediente și mod de preparare

Îți prezentăm rețeta pe care o adoră toată lumea.

INGREDIENTE:

Blat 1:

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 4 linguri apă clocotită
  • 150 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare: Se bat ouăle, se adaugă zahărul, apa şi cacao şi se mixează. Se adaugă făina și praful de copt și se amestecă până ce compoziția devine omogenă. Se unge tava cu puţin ulei, se pune o foaie de copt, se adaugă aluatul și se dă la cuptor pentru 30 de minute la o tempetatură de 180 de grade.

Blat 2:

  • 5 albușuri
  • 200 g zahăr
  • 3 linguri făină
  • 250 g nucă prajită și tăiată

Mod de preparare: Se mixează albușurile spumă tare, se adaugă zaharul, făina și nuca apoi se dă la copt 15 minute. Atenție: amestecați până ce zahărul se topește!

Cremă 1:

  • 5 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • 300 g unt

Mod de preparare: Se amestecă gălbenușurile cu zahărul pe baie de aburi până obținem o cremă. Aceasta se dă la răcit. Se mixează spumă untul (la temperatura camerei) și se adaugă, pe rând, câte o lingură din crema de gălbenușuri.

Cremă 2:

  • 350 ml lapte
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 3 linguri zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare: După instrucțiunile de pe plic fierbem o cremă de vanilie și o lăsăm la răcit.

Glazură:

  • 100 ciocolată cu lapte milka
  • 1 lingură unt
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare: Topim ciocilata pe baie de aburi împreună cu untul și laptele până se omogenizează. După ce se răcește turnăm peste prăjitură.

Asamblare: 1/2 blat 1- 1/2 cremă – blat 2- 1/2 cremă – 1/2 blat 1 – glazură. Înainte de a o tăia și a o servi o lăsăm câteva ore în frigider la răcit.

Poftă bună!

Parteneri
Povestea românului care a sărbătorit cu Donald Trump victoria din alegerile din SUA
Redactia.ro
Fructul care e o adevărată bombă calorică. Ne îngrașă și e echivalentul a 600 grame de carne de vită
Click.ro
Prima reacție a Chinei după realegerea lui Trump
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
'Sunt cea mai binecuvântată! Doamne, îți mulțumesc!' Lidia Buble, anunț de ultimă oră pentru fanii ei. Artista e în culmea fericirii! Felicitări!
Unica.ro
Cartofi pai la cuptor. Rețetă sănătoasă, fără ulei
EVZ.ro
Cum va arăta casa Valeriei Lungu. Imagini cu viitoare locuință a influenceriței: “Încă din adolescență visam…”
Spynews
3 milioane de români primesc scrisoare de avertizare. Vor fi taxați în plus din 1 aprilie 2025
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
ROMÂNUL din ECHIPA lui TRUMP! Președintele SUA, ajutat de un ROMÂN
Mediaflux
Cătălin Bordea, urare "specială" de ziua de naștere a lui Radu Bucălae. Ce fotografie a publicat juratul iUmor / FOTO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Maria Popovici a dezvăluit ce i-a revenit în urma partajului: „Farfuriile sunt la mine toate...”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro