Rețetă de supă rece de iaurt cu castraveți. Cea mai răcoritoare supă pentru vară

Rețetă de supă rece de iaurt cu castraveți. Cea mai răcoritoare supă pentru vară
Rețetă de supă rece cu castraveți

Rețetă de supă rece de iaurt cu castraveți. Cum să-ți iasă din prima un prânz delicios și răcoritor care să se potrivească mânușă temperaturilor caniculare de afară? Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar procesul este unul simplu.

Rețetă de supă rece de iaurt cu castraveți

Ți-ai epuizat rețetele pentru prânz? Uite o opțiune foarte bună pentru masa de azi! Ai la dispoziție ceva deosebit din meniul vecinilor noștri bulari. Dacă mai pui și niște mentă…curcubeu pe cerul gurii. Supa se face foarte simplu. Pui toate ingredientele în blender, le macini și e gata de servit. Poți să presari mărar deasupra sau câteva bucățele de castravete. Dacă nu-ți place gustul de usturoi sau îl consideri greoi în această rețetă, poți să sari peste pasul acesta și să adaugi totuși alte mirodenii care-ți sunt pe plac pentru a nu fi foarte simplă.

Ingrediente
-1 castravete mare, curăţat, presărat cu sare şi apoi bine scurs
-700 ml iaurt
-700 ml apă minerală
-30 ml ulei de măsline
-85 g nuci măcinate
-3 căţei de usturoi, zdrobiţi cu sare

Rețetă pentru supă rece de castraveți
Rețetă pentru supă rece de castraveți

Rețetă pentru Gazpacho spaniol , supă rece de rosii

Puțin mai aparte, supa de roșii spaniolă este ceva mai specială decât cea de castraveți și este pe gustul mai multora. Modul de preparare este exact ca cel al preparatului de mai sus, doar că pe deasupra merge foarte bine puțin ulei de măsline, busuioc, crutoane aromate sau puțină brânză feta sfărmată. De asemenea, poți face fel și fel de supe reci, din aproape orice legume. Dacă le îmbini cum trebuie, iar gustul e echilibrat, îți va ieși o minunăție de prânz pe care invitații tăi abia așteaptă să-l mănânce. Trebuie doar să fii creativi!

Ingrediente
-3 Rosii medii bine coapte
-Un ardei kapia rosu
-Un cățel de usturoi
-O ceapă medie
-1/2 cană de passata de rosii
-Un castravete mediu
-O lingură de oțet balsamic
-Ulei de măsline
-Sare, piper după gust

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI