Rețetă de negresă cu cireșe. Un desert rapid și ușor pentru vară

Rețetă de negresă cu cireșe

Desertul simplu al copilărie e transformat total cu un singur ingredient – cireșe! Cum să faci simpla rețetă de negresă mai specială și cu mult mai bună decât o știi?

Rețetă pentru negresă cu cirește

Negresa este un desert foarte bun. În copilărie, mamele alegeau deseori copturile pentru a scăpa mai repede de poftele tuturor. Un chec sau o negresă erau binevenite, dar acum pare că rețeta ar merge îmbunătățită. Desigur că trebuie totuși să-și păstreze gustul deosebit de atunci. Cui nu-i plac fructele în combinație cu ciocolata? Pot face un deset un pic mai greoi să devină proaspăt și numai gata de savurat. În plus, nici nu trebuie să-ți bați capul cu prea mulți pași pe care să-i respecți.

Mod de preparare:
Topește ciocolata împreună cu untul pe o baie de aburi ca să nu se lipească și lasă-le să se răcorească puțin. Mixează ouăle cu zahărul și încorporează ciocolata, ulterior amestecă făina cu cacao, sare și praf de copt și pune amestecul de ciocolată pregătit. Omogenizează foarte bine cu o spatulă și toarnă toată compoziția într-o tavă cu pereții înalți. Tapetează întâi de toate tava cu hârtie de copt și presară cireșele bine scurse de suc. Preîncălzește cuptorul și pune negresa la copt preț de 30-35 de minute la 180 de grade Celsius. Las-o la răcit bine înainte de a o porționa! Unii preferă să o servească alături de o cupă de înghețată, dar este opțional. De asemenea, poți înlocui cireșele cu oricare alte fructe care ți se pare că se potrivesc cu ciocolata. O altă variantă este să pui nucă peste sau în compoziție pentru un gust total aparte.

Rețetă de negresă cu cireșe
Rețetă de negresă cu cireșe

De ce ai nevoie?

Ingrediente:
100 g unt
150 g cireşe fără sâmburi
150 g ciocolată neagră
4 ouă 150 g zahăr
1 plic praf de copt
2 linguri cacao
1 praf de sare
150 g făină

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI