Rețetă de negresă cu cireșe. Un desert rapid și ușor pentru vară

Rețetă de negresă cu cireșe. Un desert rapid și ușor pentru vară
Rețetă de negresă cu cireșe

Desertul simplu al copilărie e transformat total cu un singur ingredient – cireșe! Cum să faci simpla rețetă de negresă mai specială și cu mult mai bună decât o știi?

Rețetă pentru negresă cu cirește

Negresa este un desert foarte bun. În copilărie, mamele alegeau deseori copturile pentru a scăpa mai repede de poftele tuturor. Un chec sau o negresă erau binevenite, dar acum pare că rețeta ar merge îmbunătățită. Desigur că trebuie totuși să-și păstreze gustul deosebit de atunci. Cui nu-i plac fructele în combinație cu ciocolata? Pot face un deset un pic mai greoi să devină proaspăt și numai gata de savurat. În plus, nici nu trebuie să-ți bați capul cu prea mulți pași pe care să-i respecți.

Mod de preparare:
Topește ciocolata împreună cu untul pe o baie de aburi ca să nu se lipească și lasă-le să se răcorească puțin. Mixează ouăle cu zahărul și încorporează ciocolata, ulterior amestecă făina cu cacao, sare și praf de copt și pune amestecul de ciocolată pregătit. Omogenizează foarte bine cu o spatulă și toarnă toată compoziția într-o tavă cu pereții înalți. Tapetează întâi de toate tava cu hârtie de copt și presară cireșele bine scurse de suc. Preîncălzește cuptorul și pune negresa la copt preț de 30-35 de minute la 180 de grade Celsius. Las-o la răcit bine înainte de a o porționa! Unii preferă să o servească alături de o cupă de înghețată, dar este opțional. De asemenea, poți înlocui cireșele cu oricare alte fructe care ți se pare că se potrivesc cu ciocolata. O altă variantă este să pui nucă peste sau în compoziție pentru un gust total aparte.

Rețetă de negresă cu cireșe
Rețetă de negresă cu cireșe

De ce ai nevoie?

Ingrediente:
100 g unt
150 g cireşe fără sâmburi
150 g ciocolată neagră
4 ouă 150 g zahăr
1 plic praf de copt
2 linguri cacao
1 praf de sare
150 g făină

Urmăriți Playtech.ro și pe