01 mai 2020 | 09:02

1 Mai 2020. Rețeta de mici a lui Cătălin Scărlătescu. Așa îți ies micii perfecți

Știri generale
1 Mai 2020. Rețeta de mici a lui Cătălin Scărlătescu. Așa îți ies micii perfecți

În mini-vacanța de 1 Mai, majoritatea românilor optează pentru mici, o mâncare cu tradiție în cultura noastră. Așadar, Ziua Muncii, cea care prin exceleță se sărbătorește la iarbă verde (din păcate nu și anul acesta), vine cu grătarul încins alături. În cele ce urmează, îți propunem o rețetă să te lingi pe degete.

Rețeta de mici a lui Chef Scărlătescu

Ca în fiecare an, mititeii sunt regii petrecerii, chiar dacă aceasta are loc în izolare astăzi. Chef Scărlătescu a descoperit cum trebuie să condimentăm micii, astfel încăt să iasă perfecți, și a dorit să împartă rețeta (care nu e chiar autohtonă) cu noi.

Din dorința de a demonstra tuturor că bucătăria românească este mult mai flexibilă decât ne-am închipuit (și care, cu un stop de imaginație, se poate ridica la pretențiile celor mai mofturoși în ale mâncării), Cătălin Scărlătescu intenționează să „internaționalizeze“ această rețetă.

Așadar, pentru a obține micii perfecți, ține-ți cont de sfatul lui Chef Scărlătescu și nu veți da greș:

„M-am gândit că sunt destui români care au o obsesie: nu mănâncă carne de porc. Așa că am ales carnea de oaie și vacă. Rețeta asta este semi-turcească. E luată așa cumva și de la turci și de la români, că și românii mănâncă picant. Ce vă rog eu să faceți: în primă fază nu băgați muștar în ei, mâncați-i așa cum sunt. Îi punem pe grătar și din momentul în care i-am întors prima dată, îi întoarcem mereu“, a declarat marele bucătar.

Micii, o mâncare cu tradiție de 1 Mai. Povestea mititeilor

Acest preparat cu tradiție în cultura românească a apărut la începutul secolului trecut, timp în care rețeta originală a fost revendicată de numeroși bucătari. Până la urmă, nu contează cine este inventatorul, important este să nu uitați de pâinea proaspătă și de muștar.

Povestea micilor, o mâncare cu tradiție de 1 Mai

Povestea micilor, o mâncare cu tradiție de 1 Mai

Unii spun că povestea micilor a luat ființă în Centrul Vechi, pe strada Covaci, numărul trei, unde, cu ceva timp în urmă, se afla restaurantul lui Iordache Ionescu.

„Într-o seară când cârciuma era foarte aglomerată, au rămas fără mațe pentru cârnați, au adăugat niște ingrediente și i-au pus pe grătar. Așa s-au inventat micii. Veneau aici Caragiale, Hașdeu…“, povestea un reprezentant al restaurantului.

 

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Horoscopul de dragoste pentru 21 noiembrie. Începe sezonul Săgetătorului
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Adio, plăți cu cardul în România. Cu ce le vor înlocui băncile: Oamenii s-au obișnuit
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Ce va face Trump ca să OPREASCĂ RĂZBOIUL. Planul SECRET care implică și România
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro