Prăjitura Felie de Lapte. Cum faci cel mai dorit desert de către copii în propria casă

Prăjitura Felie de Lapte. Cum faci cel mai dorit desert de către copii în propria casă.

Celebra prăjitură îndrăgită de toți copiii, prăjitura felie de lapte, poate fi preparată foarte ușor și simplu acasă. Aceasta are blat pufos de cacao și cremă delicioasă cu gust intens de lapte. Nu o vei mai cumpăra niciodată din comerț, cu siguranță!

Prăjitura Felie de Lapte. Cum faci cel mai dorit desert de către copii în propria casă

Această rețetă este inspirată de pe site-ul bucătăraș.ro. Pentru a face această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:

Blat:

  • 5 ouă
  • 100 grame zahăr
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 90 grame făină
  • 40 grame cacao neagra
  • 5 grame praf de copt
  • 1 praf de sare

Crema:

  • 260 ml lapte
  • 2 lingurițe amidon
  • 100 grame zahăr
  • 5 grame gelatină granulată
  • 30 ml apă rece
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 250 grame mascarpone
  • 1 linguriță extract de vanilie.
Bucăți de prăjitură felie de lapte.
Prăjitura Felie de Lapte. Cum faci cel mai dorit desert de către copii în propria casă.

Modul de preparare al desertului Prăjitură felie de lapte

Pentru prepararea blatului se mixează gălbenușurile cu zahărul adăugat treptat. Se amestecă până se topește zahărul și compoziția își dublează volumul. Apoi se adaugă uleiul puțin câte puțin, după care se adaugă laptele.

Făina se amestecă cu cacaoa și cu praful de copt și se cerne peste gălbenușuri. Se amestecă cu o spatulă, ușor, de jos în sus. Separat se mixează albușurile cu un praf de sare, până se obține o bezea, care se adaugă apoi peste compoziția de aluat. Se amestecă ușpr de jos în sus, cu o spatulă.

Coacerea blatului

Compoziția obținută se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se încălzește cuptorul în prealabil. Se dă tava la cuptor unde se va coace la 180 grade Celsius, aproximativ 10 minute.

Se lasă blatul să se răcească după ce a fost scos din cuptor, apoi se taie în jumătate, pentru a obține două foi.

Prepararea cremei

Pentru a prepara crema se pune gelatina în apă rece și se lasă să se hidrateze. Într-o crăticioară se pune zahărul și amidonul și se amestecă ușor cu un tel. Se adaugă și laptele, turnând puțin câte puțin. Crăticioara se pune pe foc, se amestecă continuu până începe să fiarbă și să se îngroașe puțin. Se ia de pe foc, și când se răcește puțin se adaugă gelatina și se amestecă până se topește.

Crema se va muta într-un castron, care se va acoperi cu o folie alimentară și se va lăsa să se răcească. Se mixează smântâna pentru frișcă până începe să se întărească. Se adaugă mascarpone și se mixează în continuare. Se adaugă crema de lapte răcită și vanilia și se amestecă totul bine. Crema obținută se pune la frigider pentru 10-15 minute.

Amsamblarea prăjiturii

O foaie de blat se pune într-o tavă, se adaugă crema și se nivelează bine, apoi se pune al doilea blat. Prăjitura se va lăsa la rece pentru 2-3 ore. Când se răcește, prăjitura se porționează.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI