Cele mai bune clătite, făcute de Andreea Bănică. Rețeta artistei

Cele mai bune clătite, făcute de Andreea Bănică. Rețeta artistei
Cele mai bune clătite, făcute de Andreea Bănică. Rețeta artistei

Andreea Bănică a făcut publică una dintre puținele rețete de desert pe care le gătește, și nu pentru că nu ar vrea sau nu ar știi, ci pentru că se ferește să mânânce dulciuri. Astfel, vedeta a postat pe canalul ei de Youtube o rețetă de clătite curcubeu.

Cele mai bune și frumoase clătite, făcute de Andreea Bănică. Rețeta cântăreței

Andreea Bănică s-a apucat de gătit și a vut să împartă cu fanii virtuali o rețetă delicioasă de clătite curcubeu. Rețeta este foarte simplu de făcut și nu necesită cine știe ce ingrediente, mai ales că este plin sezon și se găsesc fructele necesare la prețuri rezonabile.

Andreea Bănică gătește rețeta pentru că nu necesită zahăr, se îndulcește cu sirop de arțar, acesta fiind motivul principal pentru care o face. Andreea Bănică spune că ar mai găti și alte dulciuri, dar se abține, nu că nu i-ar plăcea.

Ingrediente pentr clătitele curcubeu ale Andreei Bănică

200 g de făină,

1 linguriță bicarbonat,

1 linguriță de praf de copt și una de ulei,

250 ml lapte de cocos,

două ouă,

esență de vanilie,

coloranți alimentari,

sirop de arțar,

Mod de preparare clătite curcubeu

Abia aștept să-i văd reacția lui Noah, pentru că nu voi folosi zahăr, așa că are voie și el. Dar cel mai fericit, vă spun sigur, o să fie mister Lucian”, a spus Andreea Bănică. 

Pentru început se amestecă ingredientele uscate, adică făina, bicarbonatul și praful de copt. Într-un alt vas Andreea Bănică a bătut gălbenușurile de ou cu laptele de cocos și esența de vanilie, apoi a adăugat în ploaie făina. După asta a încorporat și albușul bătut spumă separat, cu mișcări lente, de jos în sus. Aluatul astfel rezultat este mai gros decât cel de la clătitele clasice. Andreea Bănică a împărțit aluatul în șase boluri , iar în fiecare a pus câteva picături de colorant alimentar: roșu, albastru, galben, verde… A încins o tigaie neaderentă și a prăjit pe rând, aluatul din fiecare bol. A decorat clătitele cu zmeură, afine și sirop de arțar, iar rezultatul a fost unul pe cât de gustos, pe atât de arătos. Vă dorim POFTĂ BUNĂ!!!

Urmăriți Playtech.ro și pe