Cum faci pasta tomate ca la bunica acasă. Ingredientele care îi dau un gust special. Pasta de roșii de casă este cu totul diferită și cu totul mai delicioasă decât cea pe care o poți cumpăra de la supermarket. Este nevoie de aproximativ o zi pentru a face, dar, din fericire, o mare parte din această muncă nu se face cu mâna, ci cu ajutorul ustensilelor precum mașină de tocat manuală sau electrică. Rezultatul va fi uimitor și va reprezenta baza multor feluri de mâncare. Iată cum faci pasta tomate ca la bunica acasă. precum și care sunt ingredientele care îi dau un gust special.
An de an, majoritatea gospodinelor se pregătesc pentru iarnă conservând tot felul de legume. Un preparat îndrăgit de aproape oricine este pasta de tomate, făcută din roșii proaspete și aromate.
Pasta de tomate făcută de casă este mult mai bună decât cea din comerț. Cea obținută după rețeta bunicii este, de departe, cea mai apreciată. Fără ea, sarmalele și ciorbița nu ar avea același gust.
Cea mai bună pastă de tomate se face cu roșii proaspete, crescute în grădini sau sere. Când sunt prefect coapte, acestea se culeg și se pregătesc pentru a fi făcute pastă de tomate.
Cei care se întreabă cum faci pasta tomate ca la bunica acasă și care sunt ingredientele care îi dau un gust special trebuie să știe care sunt acestea. Iată așadar cum se prepară aceasta și care sunt ingredientele de care avem nevoie:
Pentru început se spală fiecare roșie în parte, de două sau trei ori, pentru a îndepărta praful, urmele de pământ sau alte murdării. Se taie în jumătăți sau chiar sferturi, în funcție de cât de mari sunt, dar și de preferințele avute. Important este să încapă în mașina de tocat pe care o folosești.
Pentru a îți ușura munca este necesar să folosești o mașină de tocat roșii manuală sau electrică, după preferințele fiecăruia. Aceasta are niște accesorii care vor îndepărta atât coaja cât și semințele de la roșii. După ce se pregătește mașina se trec toate roșiile tăiate prin aceasta. Se dă deoparte sucul obținut și se aruncă resturile de coji și semințe.
După ce s-a stors sucul de la roșii trebuie ca acesta să fie pus la fiert. Se caută un vas potrivit ca mărime, care se pune pe foc. În acesta se pune sucul de roșii. În funcție de cât de acre sunt roșii și de preferințele fiecăruia se pot adăuga câteva linguri de zahăr. Acesta are rolul de a tăia din acreala roșiilor. Se adaugă sare și piper după gust, precum și puțin ulei.
Se lasă la fiert la foc potrivit. Acesta va scădea ca volum. Se va fierbe până va ajunge la consistența dorită. În general acesta este gata atunci când nu mai formează deasupra o spumă albă. Unii îl preferă mai fluid, iar alții mai gros. Când este gata se pune fierbinte în borcane. Acestea se închid cu capac verificând ca acesta să fie închis ermetic și se acoperă cu mai multe pături groase și se lasă așa câteva zile, după care se depozitează în cămară sau în beci.