Reţeta de omletă a lui Jamie Oliver. E gata într-un minut şi e super pufoasă

Reţeta de omletă a lui Jamie Oliver. E gata într-un minut şi e super pufoasă
Reţeta de omletă a lui Jamie Oliver

Rețeta de omletă a lui Jamie Oliver. E gata într-un minut și e super pufoasă. Dacă ești fanul omletei, atunci ar trebui să încerci această rețetă a renumitului bucătar britanic. Se prepară rapid, din ingrediente delicioase, este pufoasă și fragedă. Rețeta de omletă a lui Jamie Oliver va fi startul perfect al dimineții.

Reţeta de omletă a lui Jamie Oliver

Jamie Oliver este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din întreaga lume. El a scris mai multe cărți de bucate și este protagonistul seriilor televizate The Naked Chef. Jamie a luat contact cu bucătăria în timp ce lucra în pub-ul părinților săi, la o vârstă foarte fragedă.

Pe lângă numeroasele apariții în televiziune, Jamie Oliver, considerat cel mai iubit bucătar al lumii, a inițiat, în urmă cu aproape două decenii, și o campanie prin care și-a dorit să popularizeze în rândul copiilor din Marea Britanie gustul pentru mâncarea sănătoasă și să îi facă să se îndepărteze de „junk-food”.

Demersul său a mers până la nivelul guvernului britanic. În acest sens, el a călătorit și în America și a încercat să schimbe dependența americanilor de fast-food.

Jamie Oliver a publicat numeroase cărți, devenind un fenomen aparte. Cea mai recentă carte a sa, „Economisește cu Jamie”, a propus și o temă „gre”a: cum anume să nu mai irosești mâncarea.

„Această carte vă va învăţa cum să gătiţi mâncare savuroasă şi hrănitoare, economisind bani. Mă refer la arome grozave, reţete de suflet care vă vor umple de bucurie şi mese colorate şi energizante”…, se arată în descrierea cărții sale.

Cum se prepară rețeta de omletă a lui Jamie Oliver

Revenind la rețeta de omletă a lui Jamie Oliver, aceasta este una simplă și ușor de preparat. Mai întâi se încinge bine o tigaie neaderentă pe foc mediu. Între timp, se rade brânza cheddar și se bat 2 ouă cu sare. Se pune și o felie de pâine la prăjit.

Se unge tigaia cu o linguriță de ulei de măsline, după care se toarnă ouăle bătute și se distribuie în tigaie. După numai 10-20 de secunde, când ouăle s-au închegat, se presară și cheddar-ul ras, și omleta se împăturește folosind o spatulă.

Se așază pe felia de pâine prăjită și se presară chives pe deasupra. Omleta este un real deliciu și trebuie să o încerci și tu!

Pe lângă cărțile și emisiunile sale, Jamie Oliver are și un site, unde poți găsi numeroase rețete culinare delicioase ale sale.