26 apr. 2024 | 17:50

Rețeta de cozonac pentru Paște cu care nu dă greș nicio gospodină. Iese pufos și gustos. Nu e nevoie nici de frământare 

Sfaturi Culinare
Rețeta de cozonac pentru Paște cu care nu dă greș nicio gospodină. Iese pufos și gustos. Nu e nevoie nici de frământare 
Se face super rapid și ușor

Cozonacul este emblematic pentru sărbătorile de Paște și Crăciun, însă acesta poate fi destul de greu de făcut dacă nu ai mai făcut până acum. Din fericire, ți-am pregătit rețeta de cozonac pentru Paște cu care nu dă greș nicio gospodină. Se face super simplu și nu trebuie nici măcar să frămânți la el.

Secretele unui cozonac bun

Un cozonac reușit începe prin a scoate ingerdientele afară, la temperatura camerei. Cu o zi înainte de a începe prepararea, este recomandat să scoți ingredientele din frigider și să le lași în bucătărie, unde să se acomodeze la căldură. Temperatura din încăpere ar trebui să fie constantă și să eviți curenții de aer, adică fără ferestre sau uși deschise.

Vezi și: Cea mai căutată rețetă de cozonac fără aluat. E gata în 20 de minute, iese o bunătate

Atunci când lucrezi cu ingrediente lichide precum laptele, uleiul sau untul, este important să ai grijă să fie călduțe, nu fierbinți. Dacă sunt prea fierbinți, există riscul de a afecta procesul de dospire. De asemenea, asigură-te că vasul în care frămânți aluatul este călduț. Îl poți pregăti în prealabil clătindu-l cu apă fierbinte și apoi ștergându-l foarte bine pentru a fi perfect uscat.

Evită folosirea ouălor de rață, gâscă sau curcă în prepararea cozonacului, deoarece albușul dens și greu al acestora va afecta creșterea aluatului.

Alege întotdeauna ingrediente proaspete și de cea mai bună calitate, deoarece acest lucru va influența semnificativ gustul final al cozonacului. În plus, pentru a obține o textură fină și uniformă a aluatului, este recomandat să cerni făina înainte de a o utiliza.

Pentru umplutura cu nucă, curăță bine nucile ca să nu îți scape coji de nucă în cozonac. Pentru a îndepărta gustul amar al nucilor, poți să le opărești cu lapte clocotit înainte de a le folosi în umplutură.

Cozonac fără frământare, reţeta care face furori în România. Iese pufos, aerat şi cu un efort mic! Doar aşa îl vei face şi tu de acum

Dacă ai puțină răbdare, vei obține un cozonac pufos și delicios.

Rețeta de cozonac pentru Paște cu care nu dă greș nicio gospodină

Vei avea nevoie de:

  • 500 g făină
  • 300 ml lapte călduț gras
  • 100 g zahăr
  • 100 g unt topit 82% grăsime
  • 7 g drojdie uscată
  • 3 gălbenușuri
  • coaja de la o lămâie
  • 1 păstaie de vanilie
  • sare
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • 200 g nucă măcinată
  • 20 g cacao
  • 80 g zahăr pudră
  • 100 g rahat sau stafide

În această rețetă, toate ingredientele pentru aluat trebuie amestecate împreună până sunt bine omogenizate.

Pasul următor este să lași aluatul la dospit până își dublează volumul. După ce a dospit, aluatul trebuie pus la frigider pentru cel puțin 12 ore.

Apoi, se ia aluatul și se împarte în două. Fiecare bucată se întinde bine, se presară zahăr, cacao, nucă și rahat, se rulează bine și se procedează la fel și cu cealaltă bucată de luată.

Se împletesc cele două rulouri și se pune cozonacul în formă.

Se mai lasă la dospit 30-40 de minute, acoperit cu un prosop curat și apoi se unge cu gălbenuș de ouă și se introduce la cuptorul precîncins la 170 de grade. După ce se scoate din cuptor, se mai lasă cam 30-40 de minute în tavă, după care îl poți servi.

Parteneri
Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. Ce a lăsat scris în testament. Soția sa a oferit detalii neștiute
Redactia.ro
Scrisoarea dureroasă a unei foste vecine a lui Georgescu în Austria. „Îl cunosc. Renunț la cetățenie”
Click.ro
Victor Ponta: „Nu o voi vota pe Elena Lasconi, nu e pregătită să fie președinte.” Ce spune despre Călin Georgescu
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
A fost mare petrecere la Craiova de ziua lui Cătălin Botezatu! Vica Blochina și Raluca Bădulescu au făcut senzație cu ținutele lor! Imaginile spun tot!
Unica.ro
Cum se fac cei mai fragezi cârnați. Care sunt micile secrete
EVZ.ro
Cristina Pucean, declarație de dragoste pentru Bogdan de la Ploiești! Imaginea cu care confirmă că formează din nou un cuplu | FOTO
Spynews
Decizia care îl oprește pe Călin Georgescu. S-a terminat, s-au înțeles toți
Capital.ro
Naomi Hedman, fosta iubită a lui Florin Ristei, a confirmat relația cu fiul Ozanei Barabancea. Cum l-a fotografiat pe Andrew în pat
Avantaje
Planul lui Trump pentru Ucraina. Concesii teritoriale și excluderea aderării la NATO
Mediaflux
Cum s-au cunoscut Diana Bulimar și iubitul ei, Radu Dumitrache. Cei doi au planuri de nuntă și participă în noul sezon Power Couple
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine e bruneta care a detronat manelele din trending. Misha Miller, virală internațional pe TikTok cu piesa „Bam Bam”
Antena 1
Actori din 'Singur acasă' care au murit de când filmul a fost lansat
Shtiu.ro