Vă prezentăm o rețetă de clătite americane, pancakes, foarte economică. În această rețetă nu se folosește iaurt și nici smântână. În plus, produsul final va fi unul delicios, astfel încât cei ce o vor gusta vor rămâne impresionați.
Rețeta de clătite americane, pancakes, rezentată un pic mai jos, nu necesită ingrediente scumpe, se prepară foarte repede și este delicioasă.
În ceea ce privește toppingurile ce se adaugă deasupra, ideal ar fi să fie siropul pur de artar și fructe proaspete, însă pot fi folosite cu succes și cu o lingură de frișcă și fructe, cu una de gem sau chiar cu cremă gen nutella.
200 de garme de făină
1 ou
250 de mililitri de lapte
1 lingură de zahăr
3 lingurițe de praf de copt
3 linguri de unt sau ulei
1 linguriță de esență vanilie
un praf de bicarbonat de sodiu
un praf de sare
Pentru început, într-un castron mai încăpător se va amesteca făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul și praful generos de sare. După, în centrul fîinii se va face o gaură și se va sparge oul. Apoi se adaugă laptele și esența de vanilie și se mixează bine tot aluatul. După ce aluatul s-a omogenizat, se va încorpora treptat cele 3 linguri de ulei sau de unt topit, depiinde de preferința fiecăruia.
După ce aluatul a fost pregătit se încinge o tigaie antiaderentă, întinsă, și unge-o cu putin unt sau ulei. Se va forma cu polonicul câte o clătită de câte 7-8 cm în diametru. În functie de mărimea tigăii câte una, două sau chiar trei clătite concomitent. Când pe suprafață încep să apară bule, atunci clătita va trebui întoarsă cu o spatulă. Ingredientele de mai sus ar trebui să ajungă pentru realizarea a 4 porții de clătite americane. Vă urăm poftă bună!