Cum faci cheesecake cu nutella, fără coacere! Desertul pe care trebuie să îl ai pe masă

Cum faci cheesecake cu nutella, fără coacere! Desertul pe care trebuie să îl ai pe masă
Cum faci cheesecake cu nutella, fără coacere

Răcoritor, gustos și foarte ușor de făcut! Rețeta de cheesecake cu Nutella fără coacere de mai jos este la îndemâna oricui, îndiferent de talentul sau abilitățile din bucătărie. Cea mai bună dovadă este faptul că, pentru a prepara acest desert, nu ai nevoie de cuptor!

Cheesecake cu Nutella, fără coacere. Rețeta cu care și un începător pare maestru în bucătărie

Chiar dacă vara s-a încheiat, iar toamna își intră, pe zi ce trece, în drepturi, asta nu înseamnă că ar trebui să spunem „Adio” deserturilor răcoritoare ce ne duc cu gândul la vacanță. Urmărește pas cu pas instrucțiunile din rețeta de mai jos și vei savura cel mai gustos cheesecake cu Nutella. Partea grea vine abia după ce îl termini de preparat: așteptarea!

Ingrediente:

  • 280 de grame de biscuiți digestivi
  • 5 linguri de unt, la temperatura camerei
  • 400 de grame de Nutella, la temperatura camerei
  • 100 de grame de alune de pădure, prăjite și tocate
  • 450 de grame de cremă de brânză, la temperatura camerei
  • 65 de grame de zahăr pudră cernut
Cum faci cheesecake cu nutella, fără coacere
Cum faci cheesecake cu nutella, fără coacere

Mod de preparare:

Primul pas. Zdrobește întreaga cantitate de biscuiți cu ajutorul unui robot de bucătărie, apoi răstoarnă-i într-un bol. Peste pulberea de biscuiți se adaugă untul și o lingură de Nutella. Apoi, amestecă până când compoziția începe să formeze o masă compactă. Adaugă trei linguri de alune de pădure și continuă să amesteci bine.

Așează compoziția într-o tavă rotundă ce are un diametru de aproximativ 23 de centimetri și preasează pentru a forma baza prăjiturii. Pentru asta, îți poți folosi mâinile sau o lingură. După ce ai terminat, pune tava în frigider și las-o cel puțin 30 de minute.

În acest timp, bate crema de brânză cu zahărul pudră până ce se omogenizează. Apoi, adaugă restul de Nutella și continua să amesteci.

La final, se scoate tava din frigider, iar amestecul de brânză și Nutella se întinde omogen peste baza formată. Alunele rămase se iau și se presară deasupra. Urmează partea cea mai grea: așteptarea! Înainte de a fi consumat, cheesecake-ul trebuie să stea la frigider cel puțin patru ore.

Cheesecake, un desert savurat și în Grecia Antică

Potrivit legendei, pentru că era considerat o sursă importantă de energie, cheesecake-ul ar fi fost servit atleților, în timpul primelor jocuri olimpice, ce au avut loc în anul 776 î. Hr., în Grecia Antică. Prăjitura era servită și la nunți, ca tort. Era preparată din ingrediente simple precum făină, miere și brânză, ce erau amestecate și apoi coapte, departe de rețetele complicate de astăzi.