Rețetă de castraveţi conservaţi cu apă rece, fără oţet

Rețetă pentru castraveți conservați în apă

Cei mai mulți obișnuim să mâncăm castraveții murați în oțet, dar asta nu e singura modalitate prin care îi poți prepara. Aceștia se pot face și cu apă rece. Sunt mai ușori ca gust și perfecți pentru cei care nu preferă preparatele prea condimentate.

Rețetă pentru castraveți conservați cu apă

Castraveții murați în oțet au o aciditate aparte de care câțiva oameni se feresc din cauza gustului sau a problemelor cu stomacul. Cu toate astea, există o alternativă sănătoasă, gustoasă și mai ușoară a lor. Poți să prepari castraveții care sunt conservați doar în apă.

Cea mai simplă rețetă pentru care ai nevoie de puțin ingrediente. Sunt câțiva pași pe care trebuie să-i respecți. Ingredientele de mai jos sunt perfecte pentru un borcan de 3 litri, dacă vrei să faci mai multe recipiente, mărește cantitățile.

Rețetă pentru castraveți conservați în apă rece. Poți să-i consumi la lună după ce i-ai pus
Rețetă pentru castraveți conservați în apă rece. Poți să-i consumi la lună după ce i-ai pus

De ce ai nevoie?

Ingrediente
2 kg de castraveţi
3 umbrele de mărar
1 frunză mare de hrean
4 căţei de usturoi
3 boabe de piper
5 frunze de coacază neagră
1 ardei roşu
1 linguriţă praf de muştar
1 l de apă
100 g de sare
bicarbonat de sodiu (pentru a spală borcanele)

Mod de preparare
Spală bine borcarul cu bicarbonat de sodiu, clătește-l cu apă rece și șterge-l. Spală și curăță bine castraveții. NU le tăia capetele! Spală frunzele de coacăze, hreanul, umbrelele de mărar și ardeiul roșu. Curăță și taie usturoiul și taie frunza de hrean direct în borcan. Pune la fundul borcanului plantele aromatice și ardeiul alături de piper și usturoi. Pune apa încălzită în prealabil și adaugă sarea. Amestecă până se dizolvă sarea și pune saramura formată în borcanul pe care ulterior îl închizi cu un capac. Lasă castraveții să fermenteze preț de 5 zile. O să observi cum castraveții vor fi acoperiți de un strat alb, saramura se va limpezi imediat. Scurge borcanul, umple-l cu apă rece și scurge totul. Repetă procesul de 2-3 ori. Umple borcanul cu apă rece curată și agită-l puțin. Închide totul cu un capac metalic, iar peste o lună poți să-i servești.

Castraveți murați în saramură

2 kg castraveti mici sau medii (eu nu pun castraveti mari)
1,5 L apa
30 g sare neiodata (cca. o lingura si jumatate)
4-5 catei de usturoi decojiti si taiati in 2
100 g hrean taiat in fasii lungi (cca 6-8 fasii)
2-3 fire de cimbru uscat
2 -3 fire de marar uscat (cu tije cu tot)
1 ardei iute
1 morcov taiat rondele (optional)
1 lingura de otet alimentar (cca. 20 ml)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI