23 iun. 2020 | 18:49

Rețetă de amandine. Cea mai simplă și gustoasă rețetă pe care s-o încerci și tu

Știri generale
Rețetă de amandine. Cea mai simplă și gustoasă rețetă pe care s-o încerci și tu
Rețetă de amandine. Cea mai simplă și gustoasă rețetă pe care s-o încerci și tu

Dacă credeai că poți mânca amandine doar la cofetărie, ei bine, te înșeli. Le poți prepara și tu acasă. E mai simplu decât crezi, dacă urmezi pașii prezentați mai jos!

Amandinele sunt printre cele mai cumpărate prăjituri din cofetărie. Sunt gustoase și aromate, și preferate de toți. Nu mai e nevoie să cumperi amandine, deoarece le poți pregăti chiar și tu acasă. Rețeta este una exrem de simplă, iar secretul este să urmezi toți pașii de mai jos.

Ingrediente rețetă de amandine

Pentru blat

    • 1 plic praf de copt
    •  2 linguri cacao
    •  6 linguri făină
    •  2 linguri ulei
    •  6 linguri zahăr
    •  6 ouă

Pentru cremă

    •  300 g ciocolata amăruie
    •  300 ml frisca lichidă

Pentru sirop

    •  200 ml apă
    •  5 linguri zahăr
    •  esenta de rom

Pentru glazură

    •  300 g zahăr
    •  150 ml apă
    •  2 linguri miere
    •  2 linguri cacao

Amandine- mod de preparare

La început, se prepară blatul. Astfel, se amestecă ouăle, apoi se mixează gălbenușurile cu zahărul, uleiul și apa, până când compoziția își dublează volumul. Se toarnă apoi și făina amestecată cu praful de copt și cacao. Se bat bine albușurile și se încorporează și ele în compoziția de gălbenușuri.

Apoi, se tapetează o taavă cu hârtie de copt și se toarnă compoziția. Se pune cuptorul la preîncălzit, până se trece testul scobitorii. Între timp, se prepară crema pentru amandine.

Se pune ciocolata într-un vas și se amestecă la foc mic, cu frișca lichidă. Atunci când ciocolata s-a topit, se ia de pe foc și se lasă să se răcească. Se prepară glazura de ciocolată astfel: într-o cratiță, se pune apa și zahărul și se lasă să se fiarbă, până când se topește zahărul. Se adaugă apoi mierea și cacao și se iau de pe foc.

Se taie în două blatul și se însiropează cu un amestec de apă, zahăr și esență de rom, fierte în prealabil. Peste prima jumătate de blat se adaugă crema, după care se pune și a doua jumătate de blat însiropată. Se taie prăjitura în pătrate de mărime potrivită, după care se glazeurează fiecare amandină în parte.

Parteneri
Ce s-a descoperit la autopsia lui Silviu Prigoană. Cauza reală a morții milionarului
Redactia.ro
Unde va fi înmormântat Silviu Prigoană? „La etajul doi mă duc, sub tata! Sunt pregătit să mor.” Declarații halucinante ale omului de afaceri în podcastul lui Bursucu cu câteva zile înainte să moară!
Click.ro
Care a fost cauza morții lui Silviu Prigoană. Ce au descoperit medicii legiști
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Anamaria Prodan i-a cerut iertare lui Reghecampf, după moartea lui Silviu Prigoană: 'Am pus mâna pe telefon şi i-am scris'. Ce răspuns a primit impresara de la fostul soț
Unica.ro
Zodiile care scapă de un mare viciu. Transformarea va fi radicală
EVZ.ro
Ce a comandat Silviu Prigoană de la restaurantul din Bran, cu câteva minute înainte să moară. Afaceristul nu a mai apucat să mănânce
Spynews
Mașinile pe benzină și motorină, interzise. Ordin UE pentru toate țările: Punem rapid în practică
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
DEZVĂLUIRI din VILA lui Silviu Prigoană. Copiii, PRINȘI în CONFLICT
Mediaflux
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine este văduva lui Silviu Prigoană. Mihaela este mai tânără cu 15 ani decât regretatul om de afaceri
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro