Rețeta corectă pentru gogoșari în oțet. Cum pui gogoșarii la murat fără fierbere și fără conservanți

Rețeta corectă pentru gogoșari în oțet. Cum pui gogoșarii la murat fără fierbere și fără conservanți
Rețeta corectă pentru gogoșari în oțet. Cum pui gogoșarii la murat fără fierbere și fără conservanți

Gogoșarii pun de multe ori probleme gospodinelor atunci când vor să pună murăturile pentru iarnă. Aveți mai jos o rețetă delicioasă de gogoșari în oțet, fără fierbere și fără conservanți.

Rețeta perfectă pentru gogoșari în oțet. Cum se pun gogoșarii la murat fără fierbere și fără conservanți

Pentru a nu da greș cu gogoșarii pentru iarnă, aveți mai jos o rețetă de gogoșari în oțet. Această rețetă de gogoșari în oțet nu necesită fierbere, nu se adaugă conservanți. De asemenea, gogoșarii puși după această rețetă vor rezista până către vara anului viitor.

Ingrediente necesare:

4 kilograme de gogoșari,

400 de mililitri de oțet de vin 9 grade,

80 de grame de sare pentru grunjoasă,

1 legatura de frunze de țelină,

400 de grame de zahăr sau mai puțin, în funcție de preferințe

1 lingură de boabe de piper,

1 lingură de boabe de muștar,

3 bucăți de hrean,

câțiva căței de usturoi,

câteva frunze de dafin.

Rețeta corectă pentru gogoșari în oțet. Cum pui gogoșarii la murat fără fierbere și fără conservanți
Rețeta corectă pentru gogoșari în oțet. Cum pui gogoșarii la murat fără fierbere și fără conservanți

Mod de preparare:

Mai întâi se spală bine gogoșarii si se lasă să se scurgă bine de apă. Apoi, se scoate cotorul și semințele și se taie în patru. Bucățile tăiate de gogoșari se pun într-un vas încăpător. Oțetul cu sarea și cu zahărul se pun la foc și se fierbe pînă când se obține o soluție omogenă. Amestecul obținut se va turna peste gogoșari. Aceștia trebuie să fien acoperiți de soluție. Se așteaptă până a doua zi, între timp se amesteca din cand in cand pentru ca soluția să ajungă peste tot.

Peste noapte, gogoșarii vor lăsa multă zeamă. Apoi, separati gogosarii de zeama si asezati-i in borcane curate si uscate. Bucățile de gogoșari trebuiesc așezate cât mai apropiate între ele, fără a lasa spațiu. Adaugati printre bucatile de gogosari bucatile de hrean, cateii de usturoi, foile de dafin, precum și frunzele de țelina. La final se va presăra boabele de muștar și piper. La final, zeama rămasă de la gogoșarii ținuți peste noapte se va strecura, pentru a nu rămâne impurități, iar aceasta se va turna peste gogoșari. Borcanele trebuie umplute astfel încât gogoșarii să fie acoperiți de soluție. De asemenea, capacele vor trebui bine strânse, iar borcanele se vor depozita la loc răcoros.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI