Oamenii din lumea întreagă consumă des ouă în special la micul dejun. Unii le gătesc fierte tari sau moi ori în omletă, dar un număr mare de persoane le gătesc prăjite în tigaie. Chinezii le fac într-un mod mai special decât noi. Care este secretul asiaticilor pentru simplele ouă ochiuri? Nu ai fi crezut că acest preparat poate să arate și să aibă alte arome decât în mod normal. Iată rețeta lor pas cu pas! Cu siguranță o să îți placă după ce o să încerci.
La o primă vedere, majoritatea oamenilor sunt de părere că nu există ceva mai simplu decât prepararea unui ou ochi. Iată că există unele persoane care ar putea să strice și acest preparat cu câteva mișcări greșite sau unele trucuri inutile pe care le-au citit în diverse locuri.
După ce spargi oul în tigaie, el se întinde după bunul plac, astfel că nu ai cum să modelezi cum dorești albușul care de regulă se face primul. De asemenea, unele ouă sunt chiar mai greu de ,stăpânit’ și ajung să aibă și gălbenușul întins peste tot. Chinezii se folosesc de câteva rondele de ceapă pentru ca ochiul să iasă perfect exact ca în reclame.
Nu uita să utilizezi o tigaie de calitate pentru această activitate și să pui câteva picături de ulei de măsline. Taie o ceapă medie sau mare și folosește-te de rondele pentru a pune ouă în interior.
Ține minte că nu trebuie să deteriorezi circumferința inelelor! Ele trebuie să aibă grosimea de 1.1 – 1.5 cm pentru ca oul să nu ajungă și pe lângă.
O ceapă îți poate ajunge pentru trei sau patru ouă. Chinezii le gătesc astfel și pun în tigaie și bucățile rămase de ceapă pe care le toacă pentru un plus de aromă. Oul învelit în ceapă trebuie să stea la foc minim pentru două minute.
În cazul în care te gândești să faci ceva mai spectaculos, sparge un ou într-o felie de pâine pe care o scobești înainte în interior. În felul acesta vei avea un mic dejun gata de pus pe masă fără să mai adaugi coșul de pâine pentru cei dragi.
De asemenea, pentru un plus de textură este indicat să tai mărunt ardei verde, ardei roșu, roșii, ciuperci, spanac, măsline sau cașcaval. Pune felia de pâine, oul și ingredientele dorite, iar mai apoi acoperă tigaia cu un capac pentru 3 minute.