Restricții pentru 13 localități din Ilfov. Ce se întâmplă lângă București, ce zone sunt în pericol

Restricții pentru 13 localități din Ilfov. Ce se întâmplă lângă București, ce zone sunt în pericol
Restricții pentru 13 localități din Ilfov.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență CJSU Ilfov a adoptat ieri o hotărâre ce prevede impunerea unor restricții în 13 localități din acest județ, unde incidența cumulată la 14 zile a cazurilor de coronavirus a depășit 3 la mia de locuitori.

Restricții pentru 13 localități din Ilfov

Conform deciziei, măsurile sunt impuse începân cu data de azi, de la ora 00:00. Astfel, sunt vizate localități precum Berceni (4,07) la mie, Ciolpani (3,31 la mie), Chiajna (4,93 la mie), Dobroeşti (5,57 la mie), Domneşti (3,02 la mie), Jilava (3,09 la mie), Măgurele (3,72 la mie), Otopeni (4,34 la mie), Pantelimon (3,02 la mie), Popeşti-Leordeni (4,40 la mie), Ştefăneştii de Jos (3,61 la mie), Tunari (3,09 la mie) şi Voluntari (4,13 la mie).

De asemenea, printre primele măsuri dispuse se numără purtarea măștii de protecție în spațiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

Purtarea măștii pentru a se preveni răspândirea infecțiilor cu coronavirus, pe o rază de 50 m în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dar şi cu purtarea măştii de protecţie.

Participarea este permisă numai pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, pentru cei care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, dar nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, și persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise la săli de sport şi/sau fitness este permisă fără să se depăşească 50% din capacitatea maximă a spaţiului și cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp de persoană.

Bilanț coronavirus în România

Până la data de 22 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.165.886 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19).
Dintre acestea, 252 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.086.351 de pacienți au fost declarați vindecați. Astfel, în intervalul 21 septembrie – 22 septembrie au fost înregistrate 7.045 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) și tot până ieri 35.851 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. De la ora 13:00, Grupul de Comunicare Strategică va anunța un nou bilanț al cazurilor de covid în România, pentru data de azi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI