Restricții noi în România. Se închid magazinele mai devreme, ce se întâmplă cu școlile. Iohannis a făcut anunțul

Restricții noi în România. Se închid magazinele mai devreme, ce se întâmplă cu școlile. Iohannis a făcut anunțul
Restricții noi în România. Magazinele se închid mai devreme

Joi seară, la începutul ședinței de Guvern, președintele Klaus Iohannis a anunțat că restricțiile actuale nu mai sunt suficiente pentru gestionarea pandemiei de coronavirus, după ce, în România, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat aproape 10.000 de cazuri noi.

Se închid magazinele mai devreme, ce se întâmplă cu școlile

La începutul ședinței de Guvern, președintele Iohannis a declarat că este îngrijorat de situația creată de pandemie și că sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea acesteia.

”Suntem pe bună dreptate, cu toții, îngrijorați. Am avut azi aproape 10.000 de cazuri noi. Am avut și azi multi, prea mulți, care au decedat, și trebuie să fim foarte realiști. Sunt necesare măsuri ferme, măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente.

Sunt necesare măsuri în plan național precum școlile să treacă toate în online, angajații și din public și din privat să treacă la telemunca peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara, cel târziu la ora 21.00, circulația pe timpul nopții trebuie restricționată, petrecerile publice și private interzise, târgurile și piețele trebuie închise, portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară în toate locurile publice indiferent dacă este în interior și exterior, iar firmele și autoritățile trebuie să își decaleze programul de funcționare astfel încât transportul public să funcționeze cu o încărcătură mai mică și permițând astfel distanțarea suficientă”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre vaccinul anti-COVID-19

În urmă cu două zile, Klaus Iohannis se adresa românilor spunând că situația epidemiologică de la nivelul statelor UE se degradează rapid iar populația este expusă unui risc major de infectare.

Magazinele se închid mai devreme, ce se întâmplă cu școlile
Magazinele se închid mai devreme, ce se întâmplă cu școlile

Totodată, președintele a adăugat că își pune mari speranțe în dezvoltarea unui vaccin eficient anti-COVID-19 și că vaccinul ar putea ajunge în România în primul trimestru din anul viitor.

”În acest context, ne punem cu toții mari speranțe în dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19, sigur și eficient, iar eforturile făcute la nivelul internațional confirmă dorința tuturor de a pune capăt acestei situații.

Din cauza cererii extrem de ridicate la nivel mondial și a capacității reduse de producție, vaccinul va ajunge în România, în cel mai favorabil scenariu, în primul trimestru al anului viitor. Toate statele europene vor primi în același timp aceste tranșe. Primii care vor fi vaccinați vor fi lucrătorii din sistemul medical și persoanele din grupele de risc” a declarat președintele Klaus Iohannis, potrivit Observatornews.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI