Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră despre vaccin. E oficial: când ajunge în România

Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră despre vaccin. E oficial: când ajunge în România
Anunțul președintelui Klaus Iohannis despre vaccin

În cadrul unei conferințe de presă de marți, Klaus Iohannis a anunțat când va ajunge prima tranșă de vaccin anti-COVID-19 în România. Primele persoane care vor fi vaccinate vor fi lucrătorii din sistemul medical și cele din grupele cu risc.

Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră despre vaccin

În ziua în care numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus a ajuns la 7.733 în ultimele 24 de ore, președintele Klaus Iohannis se adresează românilor. El susține că situația epidemiologică de la nivelul statelor UE se degradează rapid iar populația este expusă unui risc major de infectare.

De asemenea, președintele spune că își pune mari speranțe în dezvoltarea unui vaccin eficient anti-COVID-19 și că vaccinul ar putea ajunge în România în primul trimestru din anul viitor.

”În acest context, ne punem cu toții mari speranțe în dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19, sigur și eficient, iar eforturile făcute la nivelul internațional confirmă dorința tuturor de a pune capăt acestei situații.

Din cauza cererii extrem de ridicate la nivel mondial și a capacității reduse de producție, vaccinul va ajunge în România, în cel mai favorabil scenariu, în primul trimestru al anului viitor. Toate statele europene vor primi în același timp aceste tranșe. Primii care vor fi vaccinați vor fi lucrătorii din sistemul medical și persoanele din grupele de risc” a declarat președintele Klaus Iohannis, potrivit Observatornews.ro.

”Pandemia se poate termina în două feluri”

Întrebat în legătură cu cei care vor refuza vaccinare, președintele Iohannis a adăugat nu vrea să vaccineze pe nimeni cu forța. Uniunea Europeană va cumpăra vaccinuri sigure și eficiente.

”Pandemia se poate termina numai în două feluri – fie dacă se îmbolnăvesc destul de mulți și Doamne ferește să se întâmple așa ceva la noi, fie dacă se găsește un vaccin și sper la acest lucru. Măsurile și restricțiile care s-au impus s-au impus pentru a atenua impactul pandemiei până avem vaccinul.

Cu toții știm că am reușit să controlăm extinderea pandemiei, însă ca să terminăm pandemia avem nevoie de vaccin și ca să folosim în mod eficient vaccinul am început cu convocarea întâlnirii de astăzi ca să fim foarte bine pregătiți. Nu vrem să vaccinăm pe nimeni cu forța. UE va cumpăra acele tipuri de vaccin sigure și eficiente.

Klaus Iohannis despre vaccinul anti-COVID-19
Klaus Iohannis despre vaccinul anti-COVID-19

Vrem acțiuni care sunt de mare succes și aceste tipuri de vaccin vor îndeplini toate normele, vor fi sigure și ne vor garant că nu ne vom îmbolnăvi. Restricțiile dau rezultate fără doar și poate. Fără restricții sistemele sanitare și din România și din Europa ar fi fost cu mult depășite deja de multă vreme”, a declarat președintele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI