Restricții în România până pe 1 decembrie?! Anunțul neașteptat din urmă cu puțin timp

Restricții în România până pe 1 decembrie?! Anunțul neașteptat din urmă cu puțin timp
Ziua Națională, în 2020, cu restricții

În fiecare an România sărbătorește pe 1 Decembrie una din cele mai importante zile din istoria contemporană a statului român. Dar, pentru că există un dar, anul acesta, încă, nu știm care vor fi condițiile de desfășurare a evenimentului.

Ziua Naţională a Armatei la Craiova

Oficiali ai Ministerului Apărării Naționale au anunțat recent că pe 25 octombrie se va sărbătorii Ziua Națională a Armatei. Evenimentul va avea loc la Craiova, în actualele condiții și măsuri impuse de autorități.

”Pe 25 octombrie vom sărbători Ziua Armatei. La nivelul ministerului am luat decizia să marcăm acest eveniment prin activităţi foarte restrânsă. Plătind tributul nostru de recunoştinţă pentru tot ceea ce a însemnat ziua de 25 octombrie şi eroismul militarilor români în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.”, au declarat oficiali ai ministerului de resort.

1 Decembrie în condiţii impuse de această situaţie

România sărbătorește în fiecare zi de 1 Decembrie unul din cele mai importante momente al istorie contemporane ale statului de drept. Din păcate anul acesta românii nu vor mai putea participa în număr mare la festivitățile din jurul Arcului de Triumf, de 1 Decembrie. Reprezentații Ministerului au anunțat că în ceea ce privesc evenimentele din această zi, s-au luat în calcul mai multe scenarii. Va conta foarte tare și evoluția situației în raport cu numărul de infectări.

Restricții în România până pe 1 decembrie?! Anunțul neașteptat din urmă cu puțin timp
1 Decembrie fără defilări masive și fără public

”Am analizat toate elementele care sunt impuse de perioada prin care trecem, respectiv pandemia. Probabil că până la 1 Decembrie lucrurile nu se vor îmbunătăţi substanţial. Avem în calcul o variantă îde senariu. Un scenariu de celebrare a Zilei Naţionale de asemenea în condiţii impuse de pandemie.”, a declarat Nicolae Ciucă.

1 Decembrie, Ziua Naţională, să fie celebrată de acasă

România își  va sărbători ziua națională, Ziua Unirii din 1918, anul acesta, poate cu mai puține parade militare și discursuri publice susținute de liderii naționali în orașe precum București și în Alba Iulia. În condițiile actuale, mulți români vor petrece 1 Decembrie acasă, cu familia, și mai puțin în stradă. În anii trecuți, Ziua Națională a fost celebrată cu defilări de trupe pe sub Arcul de Triumf, evenimente dedicate zilei de 1 Decembrie, și, bineînțeles, și discursuri ale oamenilor politici.

Din păcate, pentru mulți, defilările anul acesta, dacă se va lua în calcul acest scenariu, vor fi puține, iar numărul de participanți, în public, drastic redus. Condițiile, cel puțin pentru moment, nu permit astfel de desfășurări de trupe. Incidența ratei de infectări în capitală, la ora la care scriem acest articol este de 3,31 la mia de locuitori. Și cum se apropie și sezonul rece, fără să mai vorbim și de gripa sezonieră, va fi complicat.