Restricții dure pentru nevaccinați: nu mai au voie în supermarket, școli și mijloace de transport în comun. Ce țară a făcut anunțul azi

Restricții dure pentru nevaccinați: nu mai au voie în supermarket, școli și mijloace de transport în comun. Ce țară a făcut anunțul azi
Restricțiile dure ale unei țări pentru cei nevaccinați

O țară a făcut anunțul dur în dreptul celor nevaccinați. Cei care nu și-au administrat serul împotriva COVID-19 nu mai au voie în spații publice precum: supermarket-uri, școli sau mijloace de transport în comun. Unde se vor petrece schimbări drastice?

Restricții dure într-o țară pentru cei nevaccinați

Oficialii unei țări au decis ca începând cu luna iulie să interzică accesul persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19 în: supermarketuri, școli, spitale, mijloace de transport în comun, parcuri și alte locuri publice. Cei care nu și-au administrat serul nu vor mai putea intra nici în spațiile publice precum: cafenele, săli de fitness, benzinării sau bănci.

Această măsură ar putea să intre în vigoare la finele lunii iulie în cel puțin 12 din cele 22 de provincii ale țării. Concret, consiliul local a subliniat că vaccinarea împotriva coronavirusului nu este o opțiune a fiecăruia, ci ”o datorie și o obligație a fiecărui cetățean în parte”.

Concret, este vorba despre Republica Populară Chineză unde cetățenii vor trebui să se imunizeze pentru a-și putea trăi viața într-un mod normal și a frecventa spațiile publice de nevoie sau strict în dorința personală.

Autoritățile sunt îngrijorate

Autoritățile din Beijing nu au instituit vaccinarea obligatorie, timp în care unele provincii din China au impus restricții totale pentru cei neimunizați în contextul în care guvernul central dorește să obțină o rată a imunizării de 80%.

Până în prezent, în China ar fi fost produse 1.4 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19, aproape suficient pentru imunizarea cu prima doză a întregii populații. Nu se știe cu certitudine câte persoane au făcut rapelul.

Oficialii din China intenționează să întârească imunizarea cetățenilor mai ales cu serurile chinezești Sinopharm și Sinovac. China se află pe locul 102 în topul celor mai afectate țări de la izbucnirea crizei sanitare, arată informațiile de pe site-ul worldometers.info.

Condiții de călătorie

China – Stare de urgență: parțială, zonală/locală

„În situația în care deplasarea se efectuează cu escală sunt necesare alte două teste (unul molecular tip „RT-PCR” și unul serologic pentru anticorpi tip „IgM” – de sânge), efectuate în statul de tranzit, în instituții desemnate sau aprobate de Ambasada Republicii Populare Chineze din statul de tranzit, cu maximum 48 ore înainte de îmbarcarea pentru zborul direct cu destinația finală Republica Populară Chineză.

Ulterior obținerii celor două rezultate negative ale testelor, persoanele în cauză trebuie să aplice la Ambasada Republicii Populare Chineze din statul de tranzit pentru eliberarea celei de-a doua „declarații de sănătate” (pentru cetățeni străini) sau a „codului verde de sănătate HS” (pentru cetățenii chinezi)”
(Sursa: mae.ro)