A doua țară care închide granițele pentru cei nevaccinați. Locația este de vis!

A doua țară care închide granițele pentru cei nevaccinați. Locația este de vis!
Sunt recunoscute doar certificatele de vaccinare emise de UE și Marea Britanie

Agenția de presă Reuters anunță că Malta va interzice accesul tuturor vizitatorilor în țară începând de miercuri. Excepție vor face turiștii vaccinați complet împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut vineri de către ministrul sănătății Chris Fearne. Decizia a venit după ce mica insulă mediteraneană a înregistrat o dublare a noilor cazuri de COVID-19.

Malta nu mai acceptă turiștii nevaccinați anti-covid

Malta își închide granițele pe 14 iulie pentru oricine nu a fost complet vaccinat împotriva Covid-19. Închiderea vine după o creștere a numărului de cazuri noi, a anunțat ministrul sănătății Chris Fearne. De miercuri, 14 iulie, oricine vine în Malta trebuie să dețină un certificat de vaccinare recunoscut.

Fie un certificat maltez, un certificat britanic sau un certificat al Uniunii Europene, a declarat Fearne jurnaliștilor. Cu alte cuvinte toți turiștii nevaccinați nu vor mai putea intra pe teritoiul insulei mediteraneene.

„Vom fi prima țară din UE care o va face, dar trebuie să ne protejăm societatea”, a declarat ministrul Fearne.

Declarația era făcută vineri, după ce mica insulă mediteraneană a văzut o dublare a noilor cazuri de Covid-19 în fiecare zi de luni. Până în prezent, turiștii puteau intra în Malta dacă erau vaccinați complet sau aveau un test PCR negativ. Singura excepție fiind turiștii britanici care aveau deja nevoie să fie complet vaccinați din cauza prevalenței variantei Delta acolo.

Fearne a declarat că recenta creștere a noilor cazuri a fost printre vizitatori. Unii, deși au produs un test negativ înainte de a urca în avion, nu au fost vaccinați. Majoritatea erau tineri care frecventau școli de limba engleză. Astfel de școli vor fi închise de miercuri.

Sunt recunoscute doar certificatele de vaccinare emise de UE și Marea Britanie

Întrebat de condiții și recent emisele certificate verzi UE, ministrul Chris Fearne a mai spus că doar cele emise de UE și Anglia sunt recunoscute pe teritoriul maltez. El a spus că așa-numitul „certificat verde” al UE certifică în prezent persoanele care sunt complet vaccinate sau care au fost testate pozitiv sau s-au recuperat în urma infectării.

„De miercuri vom recunoaște doar acea parte a certificatului UE referitoare la vaccinarea completă a persoanelor”, a mai spus oficialul, conform agenției Reuters.

Singura excepție vor fi copiii nevaccinați cu vârste cuprinse între 5-12 ani. Micuții vor intra în Malta dacă au un test negativ și sunt însoțiți de părinți complet vaccinați. Malta a vaccinat pe deplin 79% din populația sa adultă și încearcă să ridice această cifră la 85%.

Malta a avut câteva zile când nu a avut cazuri noi de Covid-19 în iunie, dar numărul a crescut brusc în această săptămână, atingând 96 vineri. Rata de pozitivitate a crescut la 1,18 la 100 de teste.

Prima țară care a anunțat închiderea granițelor pentru turiștii nevaccinați a fost Canada. „Pot să spun chiar acum că asta nu se va întâmpla pentru mult timp”, a spus Justin Trudeau, întrebat de jurnaliști când vor putea veni turiștii străini înapoi în această țară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI