Restaurantul din Zărnești care aduce cinste mare României. Patronul a reușit un lucru greu de crezut FOTO senzațional

Restaurantul din Zărnești care aduce cinste mare României. Patronul a reușit un lucru greu de crezut FOTO senzațional
Restaurantul din Zărnești care aduce cinste mare României. Patronul a reușit un lucru greu de crezut

Restaurantul D.O.R. se află în Tohanul Nou, Zărnești și este amenajat de către designerul brașovean George Orzan. Localul s-a clasat pe locul 3 din 20, în Top Picture-Perfect Restaurants 2021, după restaurantul Koral din Indonezia și Le Grill, din Cehia.

Restaurant premiat de cel mai cunoscut site de călătorii din lume

Topul este realizat de TripAdvisor, unul dintre cele mai cunoscute site-uri de călătorii din lume, iar D.O.R. este singurul restaurant românesc din acest top. Mai mult de atât, țara noastră mai este reprezentantă la categoria Best Brunch Spots, de 2 restaurante din Sibiu, clasate pe locurile 13 și 22.

D.O.R. are ferestre mari, un șemineu impresionant și elemente lucrate manual de meșteri cunoscuți din zonă. Cu toate acestea, poate cel mai impresionat lucru este copacul de mărime naturala amplasat în mijlocul restaurantului.  Frunzele sunt artificiale, însă trunchiul și crengile sunt naturale.

„Trebuia să găsesc un element care ne leagă de mâncare și de natură în același timp, iar acesta a fost copacul. Semnificația lui vine din trecut, când în zona Branului se făcea multă agricultură, iar țăranii se așezau să mănânce la umbra unui copac“, a spus George Orzan.

Utilizatorii aplicației care a creat top-ul sunt de părere că restaurantul românesc este una dintre principalele locații care trebuie neapărat vizitate.

 „DOR a fost gândit încă de la început ca `altceva`, atât din punct de vedere culinar, cât și arhitectural. Și, având în vedere vestea primită de la TripAdvisor, se pare că ne-a și ieșit. Ne onorează și ne bucură foarte tare această recunoaștere și le mulțumim tuturor oaspeților noștri pentru susținere și apreciere!”, a declarat Dorin Oltean, managerul D.O.R.

Prețuri mai mari la restaurante

Majoritatea restaurantelor au făcut deja sau urmează să facă modificări minore sau semnificative ale afacerii, tendință vizibilă încă de la începutul pandemiei. Pentru o mare parte din restaurante, schimbarea meniurilor este o prioritate.

De asemenea, serviciile de livrare vor române o componentă importantă a activității. 33% din restaurante au de gând să mărească prețurile, iar doar 23% preconizează o diminuare a activității.

Principala provocare pentru restaurante rămâne traficul redus de clienți. Cu toate acestea, impactul este în scădere față de trimestrul precedent. O a doua provocare mare este pierderea unor angajați cheie.

Creșterea costurilor din partea furnizorilor este un lucru pe care patronii de restaurante o iau în considerare, fiind menționată de 40% intre aceștia. Aceste concluzii sunt incluse Barometrul Gault&Millau. Se bazează pe 100 de chestionare, efectuate cu reprezentanți ai industriei din peste 10 orașe din România.