Reguli UNTOLD 2021. Cum intri la festivalul din Cluj dacă nu ești vaccinat, de fapt

Reguli UNTOLD 2021. Cum intri la festivalul din Cluj dacă nu ești vaccinat, de fapt
Cum intri la UNTOLD 2021 dacă nu ești vaccinat. Opțiunile propuse de organizatorul festivalului din Cluj

Organizatorii UNTOLD 2021 sunt pozitivi în ceea ce privește organizarea festivalului din Cluj și anul acesta, deși în condiții speciale. Aceștia au propus trei variante. Una dintre ele este testarea zilnică.

Cum intri la UNTOLD în 2021? Propunerile organizatorilor festivalului din Cluj

Festivalurile s-ar putea organiza anul acesta după exemplul dat de alte țări, unde au avut loc concerte-test. Reprezentanții organizatorilor de festivaluri și oamenii din HoReCa discută cu autoritățile din România ca să vadă care sunt soluțiile pentru accesul publicului la evenimente.

Eduard Chereji, organizatorul UNTOLD și Neversea, a vorbit despre modul în care ai putea intra la festivaluri anul acesta. Unele dintre ideile lui sunt să te testezi pentru COVID-19 sau să arăți dovada vaccinării. O altă metodă de a participa la eveniment este de a arăta dovada anticorpilor, în cazul în care ai trecut prin boală.

„Propunem trei metode: testare PCR sau testare rapidă, dovada vaccinării pentru cei care sunt vaccinați sau se vor vaccina și dovada anticorpilor, pentru cei care au trecut prin această boală”, a spus Chereji.

Apelul făcut către stat 

Modalitatea de testare zilnică are ca argument: „în felul acesta am reduce riscurile aproape în totalitate. E important de știut că nu există realmente nicio măsură care să elimine în proporție de 100% orice fel de risc de infecție, dar noi trebuie să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a reveni oarecum la o normalitate pe care cu toții ne-o dorim. Nu e complicat, pentru că participarea la festival presupune o serie de reguli”.

Pe lângă opțiunile mai sus menționate, organizatorul UNTOLD a subliniat că, la discuțiile cu autoritățile pe această temă din această săptămână, se va pune accent și pe „nevoia realizării unui grup condus la nivelul primului ministru care să poată aviza cât mai rapid propunerile pe care le avem noi. Și avem nevoie și de acea compensare pentru pierderile pe care industriile le-au suferit, atât noi, cât și industria HoReCa, în ultimul an”.

Ministrul Sănătății, despre ideea repornirii festivalurilor 

„Avem un grup de lucru format din reprezentanții celor din HoReCa și reprezentanții industriei de evenimente. Cu toții ne dorim ca ceea ce înseamnă economie să fie redeschis, ca anumite lucruri să fie testate. Ne bucurăm când vedem un test făcut în Barcelona sau în Germania, că putem învăța din asta.

Nu există nicio piedică formată sau informală despre a discuta despre aceste lucruri. La un moment dat, vom avea destui oameni vaccinați sau care au trecut prin boală, așa încât să revenim la un mers firesc. Vrem să fim pregătiți pentru asta”, a declarat Vlad Voiculescu într-o conferință de presă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI