Reguli schimbate pentru călătoriile în Spania. Ce trebuie să afle românii

Reguli schimbate pentru călătoriile în Spania. Ce trebuie să afle românii
Europa cu ochii pe România. Criza se adâncește și mai mult

Cazurile de infectări covid cresc de la o zi la alta în România. Ca urmare a acestui lucru, mai multe state europene au decis să schimbe regulile de intrare în țară pentru turiștii români. Printre acestea se numără și Spania, decizia intrând în vigoare de mâine și îi vizează doar pe turiștii români sau străini care intră pe teritoriul spaniol dinspre România.

Europa cu ochii pe România. Criza se adâncește și mai mult

În ultimele 24 de ore au fost anunțate 6.110 noi cazuri de infectări covid pe teritoriul României, iar ca număr de decese 448 de pacienți au murit, și 1.815 de persoane sîn stare gravă internate la ATI. Criza generată de valul 4 al pandemiei a devenit un subiect de urmărit pentru celelalte state europene. Nici măcar Bulgaria nu este în aceste zile în situația dezastruoasă în care ne aflăm.

Mai multe state vecine, dar și din vestul Europei au decis să ajute sistemul medicl românesc cu medicamente, asistență medicală și echipamentele necesare pentru mai multe secții ATI din țară. În același timp OMS și-a trimis un reprezentat în România pentru a ajuta la rezolvarea, cât de cât, a crizei în care ne aflăm.

Specialiștii români și internaționali încearcă să-și explice explozia de cazuri și recordurile negative înregistrate în aceste zile, dar toate duc spre un singur punct, și anume lipsa testării masive și a vaccinării. În acest context mai toate statele europene au decis modificarea condițiilor de intrare pe teritoriile lor a turiștilor români și a celor străini care vin din România. Una din aceste țări, care a anunțat noile restricții și măsuri, este și Spania.

Spania impune verificarea aleatoare a românilor în aeroport

Începând de mâine, conform informării emise de Ministerul de Externe Român, Spania schimbă condițiile de intrare pe teritoriul său pentru turiștii români și străini care pleacă din România spre Spania. MAE spune că autoritățile spaniole au decis testarea aleatoare a călătorilor veniți din România, chiar dacă la îmbarcarea în avioane au dovada certificatului verde covid, în toate cele trei condiții ale sale. Cu alte cuvinte românii, care au deja certicatele verzi, vor fi testați PCR  aleator de autoritățile spaniole, odată ajunși pe aeroport.

„Având în vedere situația epidemiologică din România, pasagerii care sosesc pe aeroporturile spaniole provenind din România pot fi supuși unui control de temperatură (fără contact sau prin camere termografice) și inclusiv unor teste de diagnosticare pentru COVID-19, chiar dacă la îmbarcarea în Romania au prezentat documentele solicitate de autoritățile spaniole.”, anunță MAE pe site-ul său.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI