Noi restricții în România?! Unde se poate impune certificatul verde și ce deplasări vor fi reduse

Noi restricții în România?! Unde se poate impune certificatul verde și ce deplasări vor fi reduse
Unde va fi obligatoriu certificatul verde

Președintele Klausi Iohannis a convocat, miercuri, o ședință cu responsabilii pentru gestionarea pandemiei.

Se pregătesc noi restricții în România. Ce măsuri se vor lua în ședința convocată de Klaus Iohannis

Șeful statului a anunțat că se pregătesc restricții pentru a stopa răspândirea virusului, în condițiile în care Bucureștiul a trecut de rata de infectare de 15 la mia de locuitori.

În acest context, Klaus Iohannis a spus că se va discuta impunerea certificatului verde în toate instituțiile publice, reducerea deplasărilor și telemunca, unde este permis.

”Este alarmantă lipsa de acţiuni concrete din partea autorităţilor şi cifrele de astăzi confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum.

Am decis să convoc mâine o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor (…)

În acelaşi timp, pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă şi este nevoie de ele acum.

Fie că vorbim de Certificatul verde adoptat în regim de urgenţă de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea şi interacţiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma şi pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea.

Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toţi, ca societate”, a declarat, marţi seară, preşedintele.

Obligativitatea certificatului verde, printre măsurile care se vor discuta

Momentan, nu se cunosc detalii despre ora întâlnirii, dar nici despre participanții la întrunire.

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a declarat că se așteaptă la măsuri clare și că varianta obligativității certificatului verde în instituțiile publice ar trebui să fie una dintre măsurile pe care o vor lua specialiștii.

”Specialiştii vor propune măsurile pe care Guvernul le va impune în perioada următoare. Cert este că avem o uriaşă nevoie de valorizare a certificatului verde.

Cred că în instituţiile publice certificatul verde trebuie să fie paşaport de acces la muncă, telemunca poate să fie o opţiune mult mai folosită unde poate să fie folosită. Reducerea deplasărilor şi a interacţiunilor cred că pot să fie măsuri binevenite în acest context”.

Marți, 19 octombrie, în România au murit 574 de oameni din cauza covid, înregistrându-se 18.863 de cazuri noi. În plus, 1.805 de pacienți cu covid se află internați la ATI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI