Reguli de circulație în Anglia – totul de viteze admise, amenzi și taxe de drum

Reguli de circulație în Anglia – totul de viteze admise, amenzi și taxe de drum
Reguli de circulație în Anglia

Regulile de circulație în Anglia nu diferă foarte mult de cele din țara noastră. Cu toate acestea, sunt câteva reguli diferite. Poate una dintre cele mai importante reguli de circulație din Anglia, una ce la noi este complet diferită, este condusul pe partea stângă a drumului. Acest lucru echivalează, în mintea multor conducători din alte țări, ca fiind șofat pe partea greșită.

Reguli de circulație în Anglia

Condusul pe partea stângă

Poate una dintre cele mai ciudate și diferite reguli din Anglia este condusul pe partea stângă a carosabilului. Dacă nu ești familiarizat cu acest lucru, autoritățile britanice te sfătuiesc să îți pui un bilețel pe bord prin care să-ți amintești ca trebuie să circuli pe partea cealaltă a drumului. Din această cauză, trebuie să ai mare grijă la intersecții, sensuri giratorii și străzile cu sens unic. Acestea sunt locurile prin care, dacă nu ești atent, poți trece prin partea dreaptă a drumului. Un alt lucru pe care trebuie să îl ții minte, atât ca șofer cât și ca pieton, este să te uiți mai întâi în dreapta și după în stânga.

Dacă nu ești obișnuit să conduci pe stânga, poți deveni dezorientat în primă fază, dar te vei obișnui cu timpul. Unii șoferi au o adevărată teamă când se gândesc la acest lucru, așadar, britanicii au înființat Serviciul Internațional al Șoferilor. Puteți apela și la un număr de telefon pentru a lua legătura cu ei, 020-8570 9190. Aceștia sunt specializați în a învăța străinii cum să se descurce pe șoselele din Anglia.

Limita de viteză pe drumurile britanice

Poate cel mai important lucru de ținut minte este că, în Anglia, limita de viteză este exprimată în mile, nu în kilometri. Pe autostrăzi și pe drumurile cu două benzi de circulație viteza este aceeași, 70 de mile pe oră, 113 kilometri pe oră. Pe de cealaltă parte, pe drumul cu o singură bandă de mers pe sens, limita de viteză este de 60 de mile pe oră sau 97 kilometri pe oră. În interiorul localităților (orașe și sate) limita de viteză este de 30 de mile pe oră sau 48 de kilometri pe oră.

Limitele de viteză pentru vehiculele mai mari diferă față de cele mai mici. De exemplu, vehiculele ce depășesc 7,5 tone au limite diferă. Pe autostrăzi și pe drumurile cu două benzi pe sens, 60 de mile (96 kilometri pe oră). Pe drumurile naționale au voie să circule cu maxim 50 de mile pe oră (80 kilometri pe oră). Iar pe drumurile naționale cu o singură bandă, viteza maximă este de 40 de mile pe oră (64 kilometri pe oră).

Taxe de drum în Anglia

Toate drumurile din Marea Britanie sunt fără taxă. Singura excepție fiind autostrada M6 Toll. De asemenea, principalele poduri și tuneluri sunt supuse taxării. Mai existe două taxe rutiere în Anglia, taxa de congestionare din Durham și taxa de congestionare din Londra.

Modalități de plată

Există multiple modalități de a plăti taxa de autostradă:

  • plata automată cu card de debit sau credit
  • plata la cabina de taxare
  • plata automată cu monede
  • plata electronică

Taxele pentru autostrada M6 Toll

Taxa pentru autostrada M6 Toll depinde în funcție de ce autovehicul dețineți, de intervalul orar, de zile și de circulație. Pentru autoturisme (clasa 2) taxa minimă este de £5.50. Pentru camioane, autobuze, tiruri (clasele 5 și 6), taxa minimă este de £11.00.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI