Românii care nu mai au voie în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021. Decizia e fermă

Românii care nu mai au voie în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021. Decizia e fermă
Românii care nu mai au voie în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021. Decizia e fermă

O categorie de români nu mai au voie în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021. Astfel, românii care au antecedente penale nu mai au voie în Marea Britanie, iar măsura intră în vigoare odată cu încetarea libertății de mișcare în Regatul Unit, ca urmare a ieșirii din Uniunea Europeană.

Românii care au condamnări mai mari de un an nu vor mai fi primiți în Marea Britanie

Ministerul de Interne al Marii Britanii a anunțat că toți cetățenii Uniunii Europene, printre care și românii, care au condamnări penale mai mari de un an de închisoare nu vor mai putea intra în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021.

De asemenea, în plină criză sanitară, autorităţile din Marea Britanie impun o nouă serie de restricţii, în speranţa că vor reuşi să limiteze numărul în continuă creştere a cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus.

Dupa ce Marea Britanie iese din UE nu va mai primi infractori pe teritoriul ei
Dupa ce Marea Britanie iese din UE nu va mai primi infractori pe teritoriul ei

Măsura este valabilă începând cu 1 ianuarie 2021

Primii vizaţi, cetăţenii europeni care au antecedente penale. Mai exact, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul de Interne și citat de BBC, persoanele condamnate la mai mult de un an de închisoare nu vor mai avea acces pe teritoriul Regatului Unit începând cu 1 ianuarie 2021.

Astfel, restricția intră în vigoare odată cu încetarea libertăţii de mişcare în Regatul Unit, ca urmare a ieşirii din UE.

Marea Britanie, sătulă de infractori

Pentru prea mult timp, regulile UE ne-au forţat să primim în ţară infractori periculoşi din străinătate, care abuzează de valorile noastre şi ne ameninţă stilul de viaţă.

Marea Britanie va fi mai sigură mulţumită unui control mai ferm şi mai corect la graniţă safer, unde infractorii din străinătate vor fi supuşi aceloraşi reguli, indiferent de naţionalitate”, a declarat Priti Patel, ministrul britanic de Interne, notează BBC.

Cine nu va mai avea acces în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021

-Infractorii care au o condamnare de cel puţin un an de închisoare.
-Infractorii care au o condamnare mai mică de un an de închisoare, în cazul cărora Ministerul de Interne face o evaluare a întregului cazier penal şi verifică dacă au legături de familie în UK.
-Cetăţenii UE care nu au fost condamnaţi la închisoare, dar care au comis acte de hărţuire sexuală, de exemplu, sau al căror comportament se consideră că este împotriva binelui public.
-Cetăţenii UE care au o condamnare de orice fel în ultimele 12 luni şi vor să intre pe teritoriul marii Britanii pentru prima dată.

Libera circulației va continua în Marea Britanie până pe data de 31 decembrie 2020

Astfel, autorităţile britanice a creat EU Settlement Scheme, un sistem de tip Home Office, format dintr-o aplicație pe care toți cetățenii UE și membrii familiilor acestora trebuie să o completeze pentru a-și proteja dreptul de ședere în Regatul Unit.

De asemenea, toți cetățenii UE care ajung în Marea Britanie înainte de 31 decembrie 2020 și intenționează să rămână în UK trebuie să solicite acest statut nou de imigrare înainte de 30 iunie 2021. Altfel, resedinţa în Regatul Unit va fi considerată ilegală și vor fi expulzați.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI