Regula de două minute pentru curățenia casei tale. Așa vei avea mereu ordine în apartament

Regula de două minute pentru curățenia casei tale. Așa vei avea mereu ordine în apartament
O poti aplica mereu cand ai 2 minute libere

Sunt multe lucruri pe care le poți face în 2 minute sau mai puțin și tocmai aceasta este premisa regulii celor 2 minute care se aplică perfect atunci când vine vorba de rezolvarea treburilor casnice. Pentru a face curat în casă fără să te simți copleșit, trebuie doar să faci tot posibilul să nu lași treburile să se adune. Dar, bineînțeles, nu este ușor. Trebuie să îți schimbi unele obiceiuri vechi pentru a trăi mult mai ușor.

Cum să ai mereu casa în ordine

Metoda celor 2 minute îți va permite să te bucuri de mai mult timp liber prin selectarea priorităților și stabilirea unui termen limită pentru fiecare acțiune. Cheia este să stabiliești ce trebuie să cureți pe zi, săptămână sau lună.

Ce este regula celor 2 minute?

Punerea în practică a regulii celor 2 minute este cea mai scurtă cale de a nu mai amâna și, deși se aplică în principal în domeniul curățeniei casnice, poate fi aplicată și în alte dimensiuni ale vieții de zi cu zi.

Această metodă spune că, dacă o sarcină poate fi îndeplinită în 2 minute sau mai puțin, nu amânați, ci fă-o și tai-o de pe lista de lucruri de făcut.

Acestea sunt lucruri simple care, atunci când se adună, provoacă adevărate dureri de cap. Dacă te ocupi de curățenie și de ordine doar în weekend, curățenia va părea o misiune imposibilă.

Și iată câteva dintre activitățile care se încadrează în această categorie:

Ridicarea și scoaterea gunoiului în stradă. Scoaterea gunoiului la timp te va scuti de unele probleme.
Spălarea unui pahar sau a unei farfurii (sau a ambelor) după ce ai mâncat.
Făcutul patului după ce te-ai trezit. Sau poți face patul imediat după ce te întorci de la serviciu.
Adunatul hainelor murdare de prin casă și punerea lor în coșul de rufe.
Spălatul unei mașini de haine doar cu lenjerie intimă și șosete sau articole mici.

Dacă te ocupi de aceste mici treburi, vei avea mai mult spațiu pentru a planifica o după-amiază distractivă cu copiii sau prietenii tăi. În plus, vei evita chiar să porți aceleași haine sau șoșete două zile la rând fără să le speli din cauza „lipsei de timp”.

În plus, poți aduna și strânge lucruri de prin casă destul de rapid și chiar dacă nu este curățenie, va fi cu siguranță ordine, lucru care îți va da o stare de spirit mai bună.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI