Cel mai simplu preparat, mămăliga, toate gospodinele știu să o facă. Mămăliga nu este altceva decât mălaiul de porumb fiert. Proporția clasică este de 1 parte mălai la 4 părți apă, dar unor gospodine le place să măsoare mălaiul doar mai puțin de o cană întreagă. Dar, dacă nu știați, există regula de aur pentru cea mai cremoasă mămăligă, iar asta implică ingredientul secret pe care trebuie să-l adaugi la final. Citește mai departe și află despre ce este vorba.
Când toată lumea din casă pare plictisită de mâncărurile pe bază de orez sau paste, cel mai simplu preparat, bun la orice mâncare, este mămăliga, dar nu orice fel de mămăligă, ci una cremoasă. Este un fel de terci făcut cu mălai de porumb pentru a crea un fel de mâncare cremoasă, și care constituie o bază excelentă pentru mesele tale savuroase. Dacă îți place poți adăuga inclusiv creveți la grătar deasupra sau să o păstrezi simplă cu brânză proaspătă rasă și legume gătite.
Dacă nu știai, și asta pe baza unor experiențe culinare ale altor gospodine, putem să-ți spunem că cea mai bună rețetă de mămăligă iese cu o textură de vis și cremoasă. Este bogată și delicioasă fără a fi prea puternică și este ceva liniștitor la acest preparat savuros pe care cu siguranță îl vei adora, mai ales dacă ții cont de regula de aur pentru cea mai cremoasă mămăligă.
Dacă vă place porumbul cu unt și texturi cremoase, veți iubi mămăliga. Este nevoie doar de câteva ingrediente simple și de 10 minute de pregătire. În aproximativ 30 de minute, va fi gata de servit. Odată ce veți stăpâni rețeta, veți găsi noi moduri de a servi acest fel de mâncare satisfăcătoare, dar să nu uitați de regula de aur pentru cea mai cremoasă mămăligă.
Vezi și: Cu ce trebuie să ungi cratița înainte de a pune la fiert mămăliga. Așa nu se va mai lipi niciodată
Pentru a începe să gătești, tot ce ai nevoie este o cratiță mare în care vei pune apa la fierbere și vei adăuga sarea. Apoi vei amesteca mălaiul și vei lăsa focul la mic. Continuă să gătești până când se îngroașă și mălaiul, aproximativ 25 de minute. O iei de pe foc, apoi adaugi ingredientul secret și amesteci până se topește.
Adăugați brânza parmezan și decorați cu ulei de măsline înainte de a servi mămăliga cu brânză. Dar, înainte de a finaliza preparatul, trebuie să vorbim de regula de aur pentru cea mai cremoasă mămăligă.
Rețeta perfectă de mămăligă este una despre care toți cei din familia ta vor gusta cu mare plăcere și poftă. Este moale, cremoasă și absolut delicioasă. Această rețetă folosește doar 6 ingrediente și este o garnitură perfectă pentru atât de multe feluri de mâncare.
Dar, tot ceea ce trebuie se știi, este că regula de aur pentru cea mai cremoasă mămăligă este să pui acele patru linguri de unt nesărat, astfel va deveni extrem de cremoasă și nu se va întări foarte repede, dar va trebui să faci asta la 5 minute după ce pui pe foc apa cu sare, când începi să torni mălaiul, și cu un tel să amesteci, așa mămăliga ta nu va mai face cocoloașe, și va ieși cea mai bună.
Un alt truc este să pui uleiul de măsline, dar nu mai mult de o lingură, până dă în fiert, sau, de ce nu, poți adăuga un cățel sau doi de usturoi, și dacă ai norocul, să folosești mălai făcut din făină de porumb de casă, îi va da un alt gust.
Iar ca sfat de final, apropos de regula de aur pentru cea mai cremoasă mămăligă, pentru o mămăligă mai cremoasă, încercați să înlocuiți apa cu lapte sau să adăugați un strop de smântână. Pentru un plus de aromă, amestecați cu busuioc tocat sau piper negru. Pentru a da preparatului o aromă mai savuroasă, puteți încerca să o gătiți cu bulion de legume sau de pui.
Poftă bună!