18 feb. 2024 | 21:42

Regula de 10 zile care îţi asigură o orhidee plină de flori. Vor fi mai frumoase şi mai mari ca niciodată, ce trebuie să faci

Utile
Regula de 10 zile care îţi asigură o orhidee plină de flori. Vor fi mai frumoase şi mai mari ca niciodată, ce trebuie să faci
Ce trebuie să faceți pentru ca orhideea să înflorească tot mai mult

Orhideele sunt unele dintre cele mai populare flori de apartament, dar pot fi destul de dificil de îngrijit. Aceste plante necesită îngrijire deosebită și condiții speciale de creștere. Un expert în plante și-a împărtășit sfaturile pentru ca orhideele să înflorească constant.

Regula de 10 zile care îţi asigură o orhidee plină de flori

Orhideele sunt plante cunoscute pentru frumusețea și parfumul lor, dar necesită îngrijire suplimentară dacă doriți să înflorească mai mult timp. Aceste plante de apartament sunt printre cele mai căutate, pentru că înfrumusețează orice casă.

Citește și: Ingredientul natural care va face ca orhideele tale să fie mereu pline de flori. Vei fi invidiat pentru ele

Cu toate acestea, poate fi dificil să o îngrijești și uneori să observi că tulpinile devin galbene. Deși acest lucru nu înseamnă întotdeauna că o orhidee este pe moarte, ar putea fi un semnal pentru tine să încerci să o faci să înflorească mai mult.

Cojile de banane fac minuni pentru orhidee

Este important să știți cât de des va trebui să le udați și unde să le plasați în casă, dar atunci când aveți grijă de ele, pot înflori în medie timp de șase până la 10 săptămâni, notează Mirror.co.uk. 

Un influencer pasionat de orhidee și-a împărtășit secretul pentru a-și menține planta de apartament „înflorită constant”. Pe Tik-Tok, aceasta recomandă oamenilor să-și ude plantele de apartament cu coji de banană. Prima dată trebuie să luați o coajă de banană și să o tăiați în bucăți. Următorul pas este să înmuiați cojile de banane tăiate în apă caldă și să le lăsați acolo câteva ore.

După aceea, folosiți apa de la coaja de banană pentru a vă hrăni orhideea și așteptați până când toată apa se scurge pe ele.. Kiva recomandă să urmați acest proces la fiecare 10 zile pentru a obține cele mai bune rezultate pentru orhideea voastră.

Unde ar trebui plasată, de fapt, planta în casă

Potrivit lui Mark Curran, expert în orhidee și creatorul blogului Heavenly Orchids, apa din coajă de banană este un „îngrășământ organic bun”, deoarece conține potasiu, fosfor și calciu.

Dacă doriți să vă păstrați orhideele într-o formă maximă, Millie Durbak, Brand Manager la Prestige Flowers, precizează că locul ideal pentru orhidee ar trebui să fie baie, nu dormitorul sau sufrageria.

„Baia oferă decorul perfect pentru orhidee datorită nivelurilor mai ridicate de umiditate și condițiilor de lumină mai scăzute. Acești factori oglindesc mediul preferat de orhidee, creând un echilibru perfect pentru o creștere optimă.”, a mai precizat expertul.

Citește și: Cum uzi corect orhideea. Aplică trucul cu lămâia ca să crească sănătoasă

Parteneri
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Redactia.ro
O recunoști? A fost cea mai bine vândută artistă din epoca interbelică. A depășit-o chiar și pe Maria Tănase
Click.ro
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri care loveau un bărbat cu bâte
Digi24
Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Netflix pregătește marea surpriză. Mai sunt câteva ore
EVZ.ro
Cum a fost surprins Ronald Gavril, iubitul Anamariei Prodan, la întoarcerea în România, de către parteneră. Luptătorul va participa la gala sportivă organizată de impresară
Spynews
România e obligată. Ordinul s-a dat de la UE. S-a stabilit un termen limită
Capital.ro
Locul în care timpul pare cu 9% mai lent pentru majoritatea oamenilor
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o CONCUBINĂ și un COPIL
Mediaflux
Jurații de la Chefi la cuțite, detalii din culisele emisiunii, înainte de Marea Finală. Cum a fost competiția pentru Richard Abou Zaki sau Alexandru Sautner
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro